Maras o HOS-ovim pločama: HNS, tu nema zuba, tu su krezubi, ima jedan zub koji se klima

Zbog ploče u Jasenovcu opet su uzburkani duhovi u javnosti, ali i vladajućoj većini. SDP-ov Gordan Maras u razgovoru za Studio uživo N1 izrazio je žaljenje jer se stalno vraćamo u povijest oko tema koje su jasne kao dan, a ne bavimo se temama koje ljudima donose kruh.

“Stalno se vraćamo u povijest oko tema koje su jasne kao dan. Branitelji zaslužuju poštovanje, ali moramo se ograditi od crnih mrlja iz prošlosti. Meni je nevjerojatno da su toliko dominantne i čini mi se da ih Vlada ponekad i namjerno izvlači”, kazao je Maras i zavapio prema Plenkoviću i Hasanbegoviću da puste više i da se maknemo od tih tema.

“HNS, tu nema zuba, tu su krezubi, ima jedan zub koji se klima, ali ne može baš nešto zagristi, još malo pa će otpasti, ta stranka više ne postoji. Zastupnici manjina su se trebali postaviti, a ne sada kao Pupovac patetično nešto uvjetovati, i to u istom onom trenu kada je Radin postao potpredsjednik Sabora. Sve se stavlja na zakon, ali svi znamo što je pravo, a što krivo”, uvjeren je Maras.

“Zakon se može donijeti i u jednom danu, ako imaš volje, ne trebaju ti balansiranja i mjeseci. Apeliram još jednom na odgovorne da riješe te stvari, svakom normalnom je jasno što je tu ispravno, a što nije ispravno. … Želim da se bavimo temama koje će ljudima donijeti kruh”, naglasio je SDP-ovac, koji je u Studiju uživo gostovao uoči sjednice saborskoga Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo na temu “Diskriminira li Vlada Republike Hrvatske javne službe?”.

Facebook Komentari