Ustavnopravna stručnjakinja Sanja Barić: Za dom spremni je bez ikakve dileme protuustavan i predstavlja udžbenički primjer govora mržnje

Ustavnopravna stručnjakinja Sanja Barić, nakon što se osvrnula na sekularnost države, dala je svoje mišljenje i o ostalim aktualnim društvenopolitičkim temama.

Na ostale teme:

1. Porez na nekretnine – naravno da je neustavan, već iz formalnih razloga, procedure donošenja. I naravno da treba i formalno, i sadržajno preraditi zakonska rješenja.

2. “Ona” Ploča – naravno da ne bi smjela postojati ni jedna udruga, ni jedan odobreni naziv ili uporaba ZDSa, koji je bez ikakve dileme protuustavan i predstavlja udžbenički primjer govora mržnje (koji je terminus technicus, i ne, govor mržnje nije pojam koji svatko od nas razumije samo zato što inače zna što znače riječi “govor” i “mržnja”). Takva ustavnopravna (i civilizacijska) neprihvatljivost ne znači blaćenje i nepoštivanje žrtava, hrabrosti i zasluga hrvatskih branitelja. Korištenje tog pokliča ili mota tijekom Domovinskog rata je nesretan izbor, koji ne utječe na ocjenu zasluga branitelja, ali nipošto ne mijenja karakter pokliča. Dobronamjerni ljudi imaju sto načina da to riješe jednostavno, inzistiranje na tom pokliču je kratkovidna tvrdoglava civilizacijska pogreška. Stvaranje ovakve dugotrajne fame koristi samo političarima bez sadržaja, divide et impera, napisala je Barić na svom fb-u.

Analiza: Plenković pritišče Kuščevića da donese odluku koja nije zasnovana na zakonu, a ovaj može uvijek dati ostavku

Ustavnopravna stručnjakinja Sanja Barić odgovorila Mikleniću: RH je prema Ustavu RH sekularna država! Točka.

Facebook Komentari