Mi imamo dogovor s premijerom Plenkovićem, da takvih obilježja više neće biti u javnosti, on će to vrlo brzo odraditi

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, Predrag Štromar, komentirao je HOS-ovu ploču u Jasenovcu.

“Mi imamo dogovor s premijerom Plenkovićem, da takvih obilježja više neće biti u javnosti Republike Hrvatske. I dalje stojim kod toga”, rekao je Štromar. “On će to vrlo brzo odraditi”, dodao je.

“Mogu samo zamisliti scenarij da takove ploče neće biti”, rekao je Štromar, upitan postoji li mogućnost scenarija da ostane i ploča HOS-a, ali i da HNS ostane u Vladi.

HNS stoji iza toga da takvim pločama nema mjesta u javnosti, opet je ponovio, a to je rekao i kad je upitan je li kraj rujna rok kad će se ukloniti ploča.

“Ne mislim da je bila pogreška ući u koaliciju s HDZ-om”, rekao je Štromar.

“Mi smo potpisali dokument kad smo ulazili u koaliciju s HDZ-om i tamo rokova nema kad nešto treba biti odrađeno, samo da se to treba odraditi. Možda su neke stvari važnije od nekih drugih. Bitno je da kurikularna reforma bude provedena”, rekao je Štromar na pitanje je li istina da u dokumentu koji je potpisan s HDZ-om stoji da u roku od mjesec dana obećanja trebaju biti ispunjena.

Facebook Komentari