Za tri dana bit će točno deset godina kako je na Kornatu tragično stradalo 12 vatrogasaca

Ad

Za tri dana bit će točno deset godina kako je na Kornatu tragično stradalo 12 vatrogasaca. Počinje višednevno obilježavanje te tužne godišnjice. Mimohod u Vodicama počeo je u 17 sati.

Tuga i bol vidljivi su u Vodicama i deset godina nakon kornatske tragedije. U tihoj povorci u spomen na dvanaestoricu vatrogasaca koji su izgubili živote u kornatskom paklu stotine su tužnih lica. Obitelji, vatrogasci iz svih krajeva Hrvatske, prijatelji.

Prisjećaju se i dugogodišnjeg tajnika vodičkog DVD-a koji kornatske vatrogasce nije mogao preboljeti. Vrijeme, ponavljaju i ovoga kolovoza obitelji vatrogasaca, ne liječi rane. Jer deset godina tragaju za istinom.

Utisnula je kornatska tragedija dubok ožiljak cijeloj Hrvatskoj. Potvdili su oni koji su bili dio tužne vodičke povorke. Organizatori najavljuju – posljednje.

Večeras će se u tome mjestu i u gradovima diljem Hrvatske održati završnica velikoga humanitarnog projekta Srce kornatsko, uz puštanje balona i lampiona.

Prikupljeni novac namijenjen je rehabilitaciji djece liječene od malignih bolesti, u organizaciji udruge Krijesnica, piše HRT.

Facebook Komentari