Križni put pod morem, Brkić: Siguran sam da će upravo ova dimenzija vjerskog turizma posjetiteljima – poglavito kršćanima, omogućiti doticaj s duhovnim svjedočanstvom

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, nazočio je na svečanom otvaranju prve postaje Križnog puta na morskome dnu, dijela projekta “Križni put pod morem”.

Riječ je o jedinstvenom projektu u svijetu, čiji je pokrovitelj Hrvatski sabor a osmislili su ga vlasnik škole ronjenja Blue Nautica iz Trogira Joško Kandija i vlasnik obrta Lončarstvo Val iz Petrinje Valentino Valent.

U viniškoj uvali Jelinak na morsko dno postavljena je 1. postaja križnog puta na dubini od 10 metara. Do kraja 2017. godine u planu je izraditi svih 14 postaja križnog puta, 50 betonskih figura u prirodnoj veličini koje će biti položene na morsko dno.

“Ponosan sam što sam danas nazočio početku jednog iznimnog i posebnog projekta i za Marinu, i za Dalmaciju, ali i za Hrvatsku. Važnost i potencijal ovog projekta potvrđuju i ovi ljudi ovdje okupljeni, ali i pokroviteljstvo Hrvatskog sabora.
Danas smo se okupili zbog polaganja prve postaje, no vjerujem da ćemo se ubrzo naći i da zajedno zaronimo i istražimo čari i posebnosti ovog projekta pod morem. Hrvatska ovim otvara vrata i za novim turističkim sadržajima, ali i za privlačenjem novih posjetitelja – kako ronilaca tako i hodočasnika, ali i svih onih koji cijene umjetnost i inovativnost.
Ovim projektom ne samo da ćemo proširiti turističku ponudu, već ćemo i otvoriti cijelo novo poglavlje i prostor za promociju vjerskog turizma. Siguran sam da će upravo ova dimenzija vjerskog turizma posjetiteljima – poglavito kršćanima, omogućiti doticaj s duhovnim svjedočanstvom potrebnim za svakodnevnu duhovnu obnovu u njihovim životima te ih usmjeriti na vjeru, istinu, činjenje dobra, ljubav i nadu za bolje sutra svih nas i naše Domovine.
Čestitam Jošku Kandiji nositelju cijelog projekta i Valentinu Valentu na ideji i izradi kipova vlastitim rukama, a posebno im hvala obojici na realizaciji. Svi zajedno moramo snažno podržavati nove ideje, kreativne istupe i nove mogućnosti promocije naše Domovine. Zato mi je danas bila iznimna čast podržati i svjedočiti samom početku nove priče za jedinu nam Hrvatsku!”, napisao je Brkić na svom fb-u.

Facebook Komentari