Gregurić: Pošaljimo HRT-u zahtjev za javnu ispriku Hrvaticama i Hrvatima zbog bezočne uvrede poginulih hrvatskih branitelja

Zorica Gregurić iz koordinacije hrvatskih branitelja na svom je fb-u pozvala branitelje da od HRT-a zatraže ispriku.

ZAHTIJEVAMO JAVNU ISPRIKU OD HRT!

Dragi prijatelji na kraju teksta nalaze se mail adrese. Pošaljimo ovaj zahtjev i ne dozvolimo im da oskvrnjuju spomen na naše mrtve heroje.

Zahtijevam od HRT-a i odgovornih osoba javnu ispriku Hrvaticama i Hrvatima zbog bezočne uvrede poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, naše poginule braće, sinova, prijatelja i suboraca čija imena se nalaze na spomen-ploči u Jasenovcu. Oni su hrvatski heroji poginuli u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, na spomen ploči su njihova imena i križ. Kako se usuđujete uskraćivati javno poštovanje i pijetet poginulima, te ovo spomen obilježje hrvatskim ratnicima nazivati samo “pločom s ustaškim pozdravom”? Upravo tom rečenicom započinje vijest objavljena na 117 stranici teleteksta HRT-a 26. kolovoza 2017.godine.

Podsjećam vas kako je novinarstvo nekoć podrazumijevalo neovisnost izvješćivanja i poštovanje kodexa struke, a ne služenje partiji! Hrvatski narod vas financira, ne Pupovac, ne Bernardić, ne Stojić ili Štromar, ne partija!
sluzba.gledatelja@hrt.hr

01/ 6342 634
hrt@hrt.hr
odnosi_s_javnoscu@hrt.hr; tel: 01/ 6343 186; fax: 01/6343850
program@hrt.hr
korisnici@hrt.hr; 01/ 6342 634
press htv@hrt.hr
program_hr@hrt.hr, napisala je Zorica Gregurić iz koordinacije hrvatskih branitelja.

Facebook Komentari