Josipović: Žao mi je što neki podržavaju Vladu koja na neki način promovira ustaštvo

Nakon što je danas ujutro varaždinski župan Radimir Čačić ugostio gradonačelnika Samobora i predsjednika HSS-a Krešu Beljaka, u goste mu je stigao i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović.
Prema županovim riječima, bio bi jedan ozbiljan propust i promašaj da nije pozvao svog dragog prijatelja i kolegu Josipovića s kojim je proveo dugi niz godina u politici. Njemu pak Varaždin nije strani grad jer je nekad davno predavao na FOI-u kao gost predavač.
– Uvijek mi je drago ovdje doći jer znam kakva je bogata povijest ovoga grada. Evo, sreo sam Dalmatince, Istrijane i neke strane turiste i svaka čast organizatorima.- rekao je Josipović.
O neslaganju HDZ-a i HNS-a…
Dotakli su se i goruće teme oko uklanjanja ploče HOS-a u Jasenovcu na kojem stoji kontroverzan pozdrav ”Za dom spremni”, a oko koje je došlo do neslaganja u Vladi. Naime, član predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak oštro je reagirao na odluku ministra Bošnjakovića da ploča ostaje u Jasenovcu te je rekao kako se ona mora ukloniti u najkraćem roku. Prema Josipovićevim riječima, natpis koji simbolizira ustaštvo je neprihvatljiv bilo gdje, a pogotovo u Jasenovcu.
– Očekujem od cijele Vlade i predsjednice da se založe da se ukloni ustaško znakovlje i sramota je da ta tabla tamo stoji.- rekao je Josipović

Temu oko neslagnja HNS-a i HDZ-a komentirao je i župan Čačić rekavši kako je HNS-u – ”tak svejedno”.

– On je svoje završio, HNS ne postoji. Samo je pitanje u kojem će se trenutku ići na izbore da se to onda i potvrdi. – komentirao je Čačić

Josipović je za kraj rekao kako mu je posebno žao što Vladu podržavaju neke stranke i pojedinci koji se zaklinju na antifašizam i drže sjajne govore prilikom raznih manifestacija, a onda s druge strane podržavaju Vladu zajedno sa gospođom Esih i Hasanbegovićem i zapravo čuvaju tu vladu koja na neki način promovira – ustaštvo, prenosi evarazdin.hr.

Facebook Komentari