Cvitanović: Naša realnost je u ovom trenutku prvenstvo i Kup tako da se okrećemo tome

Trener Dinama Mario Cvitanović najavio je na konferenciji za medije nedjeljni susret s Lokomotivom u Kranjčevićevoj (19h): – Čeka nas utakmica s Lokomotivom, imamo jako malo vremena za rad, a više za analize i razgovor. Naša realnost je u ovom trenutku prvenstvo i Kup tako da se okrećemo tome. Uvjeren sam i znam da vas ne zanima previše ova utakmica s Lokomotivom nego druge stvari.

Trener se osvrnuo na play-off Europa lige:

– Moram biti iskren. Nisam imao puno vremena pogledati novine niti čitati portale. Možda je to nepoštovanje prema vama, ali nije tako, poštujem vaš rad. Radim svoj posao, naravno da smo napravili analizu svega. Kao i svaku drugu utakmicu radio sam analizu, ovog puta kroz četiri stavke koje su mi jako bitne. Stav, znanje, ponašanje i rezultat. Od stava, odgovornosti, poduzetnosti, preuzimanja rizika, znanja, izvršenog na terenu, duela, točnih dodavanja, uigranih akcija, svih segmenata igre, preko ponašanja, podrške, upornosti, želje da dam sto posto i na kraju do rezultata. Svi ovi segmenti utječu na uspjeh ili neuspjeh.

Kakav je plan za dalje?

– Trebamo biti realni i reći da nakon 11 godina nismo u Europi, to je neuspjeh. Ali sam analizirao sve navedeno. Možete biti uvjereni da radim apsolutno sve da ove četiri stavke budu kakve bi trebale biti i uvjeren sam u to da ukoliko ne budu ispunjene ili ako ja budem osjećao da to neće biti ispunjeno na način koji svi želimo – neće biti potrebe za naklapanjima o trenerima. Ja želim pošten i iskren odnos. Čast i ponos su ispred svega.

– Analize su napravljene u svlačionici, bitna je samo ekipa. O pojedincima prema van ne razgovaram. Sve treba ostati unutar svlačionice. Na kraju je teren taj koji ti daje jasne poruke. Jedino teren. Rezultat je bio 0:0, mi nismo u Europi. Nismo poraženi, ali nismo niti pobijedili. A ja volim pobjeđivati. Trebamo zasukati rukave, raditi više nego inače, žrtvovati se i odricati da bi bili bolji. Ako budemo tako radili onda može doći i rezultat.

Kakvo je stanje u svlačionici?

– Ja mislim da je sve igrače pogodilo ovo. Imali smo sastanak, koga ne bi pogodilo ovako nešto.

Koji je konkretan razlog ovog neuspjeha?

– Ima ih više. Da smo ispunili sve zahtjeve, sad bismo pričali drugačijim tonom. Bili bismo sretniji i zadovoljniji, bili bismo u Europa ligi. Trebamo nastaviti dalje. Čovjek koji previše gleda iza sebe, ne vidi ono što se događa sada. Moramo se koncentrirati na sadašnjost i ono što nas čeka. Analiza da, ali život u prošlosti ne.

Što je treneru rekao savjetnik kluba Zdravko Mamić?

– Pričali smo u utakmici i budućnosti. Složili smo se oko toga da trebamo gledati prema naprijed.

Trener je pojasnio svoje viđenje rada s ekipom:

– Kažu da trebaju proći 2-3 prijelazna roka da bi se moglo suditi o treneru, igri i ostalome. Razumijem da smo mi jako nestrpljivi, naviknuti smo na dobro, a nismo naviknuti na ovakve situacije. Treba biti mudar, pametan i donositi jasne odluke za budućnost. Za slaganje momčadi potrebno je vrijeme. Ad hoc situacije nisu rezultatski dobre, treba sve raditi planski.

Što je s Ćorićem? – Konkurent je kao svaki drugi igrač u ekipi. Očekujem ga kad bude spreman. Fizički, mentalno, taktički, emocionalno. Gledam ga kao svakog drugog igrača.

Dinamo se okreće vraćanju title prvaka na Maksimir:

– Prvenstvo je dugo. Smanjenjem europskih utakmica i obaveza, dobiješ više vremena za treniranje i stvaranje nečega. Naravno da to s jedne strane nije dobro jer svi želimo igrati Europu. Fokus ostaje na prvenstvu, to je najbitnije. Nikad nije bilo upitno je li fokus na prvenstvu, to je primarno svake godine – rekao je na kraju trener, prenosi gnkdinamo.hr.

Facebook Komentari