Bošnjaković reagirao na HNS-ovu izjavu o spomeniku HOS-ovcima i prebacio loptu Kuščeviću

Ploča HOS-a u Jasenovcu neće biti skinuta prije ožujka sljedeće godine, poručio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u intervjuu za Večernji list. Tvrdi kako Vlada smatra da treba pričekati preporuke Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, koje će biti podloga za zakonske izmjene.

Na tu izjavu burno je reagirao HDZ-ov partner HNS koji očekuje micanje ploče u najkraćem roku. Tvrde kako im je u Vladi obećano da će se to dogoditi već u rujnu.

HNS je potignuo dogovor s premijerom i očekujemo da se taj dogovor poštuje. HNS smatra da je za Hrvatsku danas glavna tema hitna provedba kvalitetne reforme i projekata koji osiguravaju gospodarski napredak. Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja niti građani zaslužuju da ih se opterećuje o temi koja mora imati samo jedan zaključak: uklanjanje ploče u najkraćem mogućem roku. Za HNS nije prihvatljivo partnerstvo u Vladi koja nije odlučna u provedbi postignutih dogovora reformskih odluka i potpisanih sporazuma, rekao je član Predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak.

Na prozivanje iz HNS-a reagirao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je pritom još jednom naglasio da Vlada osuđuje sve totalitarne režime.

Oko roka za skidanje ploče u rujnu koji spominje HNS ministar pravosuđa je rekao da nije toliko ključno kada će biti ti datumi. Ovdje je ključno da se nađe zakonito rješenje koje će biti u okvirima normativnog sustava koji imamo. Jasno je da je to moguće riješiti i ranije nego što povjerenstvo odradi posao na sveobuhvatni rješavanju pitanja simbola totalitarnih sustava. Dakle, vrlo je bitno kakav će stav zauzeti Ministarstvo uprave, koje razmatra ovo konkretno pitanje, i kakvo rješenje može predložiti. Moguće je dakle i ranije, rekao je Bošnjaković misleći na rok povjerenstva u ožujku 2018, piše HRT.

VIDEO Ukloniti HOS-ovu ploču odmah: Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja, za HNS nije prihvatljivo partnerstvo u Vladi koja se ne drži dogovora

Bernardić: HDZ je danas poručio djeci da slobodno kliču ustaški pozdrav

Pupovac ogorčen zbog HOS-ove ploče: Krediti koje smo dali premijeru i vladi su što se nas tiče potrošeni

Facebook Komentari