Bernardić: HDZ je danas poručio djeci da slobodno kliču ustaški pozdrav

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se na izjavu ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića koji je kazao kako ploča s natpisom ‘Za dom spremni’ vjerojatno neće biti uklonjena u skorije vrijeme.

”Danas nam je HDZ-ov ministar pravosuđa poručio da ploča s pozdravom Za dom spremni ostaje u Jasenovcu. HDZ se time jasno odredio: Za dom spremni, ustaški pozdrav pod kojim su ustaše ubijale u vrijeme NDH, za njih je prihvatljiv!

HDZ je današnjim danom i službeno pustio ustaški pozdrav u hrvatsku svakodnevicu, HDZ je danas djeci poručio da slobodno kliču ustaški pozdrav. Hrvatskoj javnosti mora postati jasno da ima vlast koja se srami antifašizma i potice fašizam. Jer dati legitimitet pozdravu Za dom spremni jest – poticanje fašizma”, poručio je Bernardić, prenosi N1.

Podsjetimo, Bošnjaković je u intervjuu za Večernji list kazao: ”Zakon kojim bi se sankcionirali simboli totalitarizama neće se donijeti prije nego što povjerenstvo završi s radom, pa tako vrlo vjerojatno ni ploče neće biti maknute dok se ne donese spomenuti zakon”.

Facebook Komentari