Ministar financija Zdravko Marić primio je Vinka Prizmića, podržani zahtjevi HGSS-a

Ministar financija Zdravko Marić primio je Vinka Prizmića, pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja koja očekuje više novca za svoj rad.

Uz vatrogasce i pilote protupožarne eskadrile, HGSS-ovci su tijekom ljetnih mjeseci zasigurno jedna od najopterećenijih službi.

“Prvi je put održan ovakav sastanak. Podržani su zahtjevi HGSS-a. Dogovoreno je da će se već ove godine naći sredstva da se nabave ključne stvari koje nam nedostaju. Analizirat će se proračun za 2018. i uvažit će se naše potrebe. Optimist sam jer su i DUZS i MUP, čiji smo mi dio, već i uvrstili povećanje”, rekao je pročelnik Prizmić našem kolegi Borku Brunoviću.

“Razgovarali smo o problematici helikopterske službe, a nama je helikopter alat bez kojega mnogi ozlijeđeni ne bi preživjeli. Imam prvi put osjećaj da se problem razumio. Dogovoren je nastavak sastanaka kako bi se osmislio takav sustav, ali to je multiresorno pitanje i mora se riješiti na razini Vlade. Treba ustrojiti sustav kakav funkcionira u Europi, a koji je u skladu s međunarodnim propisima o zračnom prometu. U europskim zemaljama uobičajeno je da neprofitne organizacije poput naše, autoklubova i slično, budu nositelji takve helikopterske službe. U Hrvatskoj nema subjekta koji je ovlašten da izda račun niti je sigurnost kao proizvod definirana na način da se može naplatiti. Treba tome ozbiljno pristupiti, to je gospodarsko pitanje i pitanje političke volje”, istaknuo je pročelnik HGSS-a, prenosi HRT.

Facebook Komentari