Dalj: Otac u zadnji čas spasio troje usnule djece iz požara, trebaju financijsku pomoć

Mario Matin iz Dalja stavio je na spavanje troje djece u dobi od 3, 11 i 14 godina u kući u Ulici Josipa bana Jelačića 56 u Dalju u srijedu navečer, kada je nedugo nakon toga na kući odjednom izbio veliki požar.

Mario je uspio izvesti djecu na sigurno, tako da srećom nitko od ukućana nije ozlijeđen. Djevojčica (14) i dječak (11) pomladak su DVD-a Dalj.

– Djeca su spavala kada je odjednom nešto počelo pucati i u cijeloj kući je nestalo struje. Mislio sam da je iskočio osigurač, pa sam ga promijenio, ali struje i dalje nije bilo. Izišao sam iz kuće i vidio cijeli krov u plamenu! Izveo sam djecu iz kuće i pričekao vatrogasce – kazao nam je Mario Matin. Kako dalje dodaje, njegova supruga i majka, s kojima živi u zajedničkom kućanstvu, nisu bile u kući.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 22.13 sati.

– Za sedam ili osam minuta bili smo na mjestu događaja, no na žalost vatra je već progutala krov. Da vatra ne bira govori činjenica da je to krovište na obiteljskoj kući naših dvoje mladih vatrogasaca, srećom nije bilo ozlijeđenih i vatra se nije probila s krovišta u unutrašnjost kuće. U gašenju požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca iz DVD-a Dalj, Bijelo Brdo, Erdut i Aljmaš. S intervencije smo otišli nakon ponoći jer smo nakon gašenja požara sve detaljno pregledali kako bismo se uvjerili da nema opasnosti od njegova ponovnog širenja – kazao nam je Mijo Nemet, zapovjednik DVD-a Dalj i, kao i vlasnik kuće, zahvalio svima koji su sudjelovali u gašenju.

Tijekom jučerašnjeg dana policija je na kući obavila očevid, kojim će se utvrditi točan uzrok izbijanja požara kao i iznos nastale štete.

U požaru je izgorjelo cijelo krovište kuće, ali u kući srećom nije ništa izgorjelo – kazao je Mario Matin.

Nitko od ukućana trenutno nije zaposlen, a Mariova supruga prima rodiljnu naknadu. Njegova majka prima mirovinu od oko 900 kuna i ne znaju kako će popraviti krov. Svaka pomoć ovoj obitelji s troje malodobne djece dobro je došla. Ako netko želi pomoći materijalom, radom ili bilo kako dručije, može kontaktirati Marija Matina na broj mobitela 097 676 37 98.

MJEŠTANIMA SMETALE SIRENE!?

I dalje se u Dalju vatrogasci uz požare “bore” i s pojedincima koji se bune jer im smetaju vatrogasne sirene?!
– I ovaj put javili su se pojedinci kojima smeta buka vatrogasnih sirena dok jurimo na požarište. Uopće ne razmišljaju da je svaka sekunda bitna da se spasi nečiji život i imovina, već samo prigovaraju jer smo im narušili njihov mir – kazao nam je zapovjednik DVD-a Dalj. Očito, pojedinci ne razmišljaju da bi i njima mogla biti potrebna pomoć vatrogasaca jer vatra ne bira…

istraga traje

JOŠ SE NE ZNA ŠTO JE UZROK POŽARA

Dvoje starije djece članovi su mladeži DVD-a Dalj, piše Glas Slavonije.

Facebook Komentari