Beus Richembergh: HNS će pognuti glavu pred Plenkovićem jer nema drugog izbora

Potpredsjednik GLAS-a, Goran Beus Richembergh ne vjeruje da će HNS donositi ključne odluke vezane za provedbu kurikularne reforme.

Iako je jučer, nakon sjednice Predsjedništva HNS-a, donesena odluka da se s pilot provedbom kurikularne reforme krene od početka sljedeće školske godine, Beus Richembergh smatra kako to neće biti zasluga HNS-a.

”Valjda je već svima jasno da u ovoj vladi HNS nitko ništa ne pita u vezi kurikularne reforme. Ona će vjerojatno krenuti kao pilot projekt na jesen 2018. ali ne zahvaljujući nekoj odluci HNS-a niti prema kurikulumu koji su izradili Jokićevi suradnici nego prema onome koji sad rade ekipe izvjesnih gospođa Vican i Buljan Culej, uz blagoslov premijera Plenkovića. Pod egidom ‘depolitizacije’ iz kurikuluma se izbacuju svi progresivni elementi a uvode konzervativni. Ministrici Divjak bit će dopušteno samo da tehnički odradi postupak, odnosno da provede natječaj za odabir škola koje će reformu testirati u prvoj godini. I tu je njenom i utjecaju HNS-a kraj. Sve drugo je priča za malu djecu. A HNS će pognuti glavu pred Plenkovićem jer drugoga izbora nema. Već ih je počeo disciplinirati tako da je do 18. rujna, kad bi trebala početi jesenska sjednica Hrvatskog sabora, zaustavio sva imenovanja HNS-ovih kadrova u vladinoj administraciji. Pa sad oni kojima je još prije dva mjeseca obećano da će biti ravnatelji ovoga ili onoga, članovi ovih ili onih uprava, nikakako da dočekaju gazdinu milost. Što su tražili, to su i dobili”, napisao je Beus Richembergh na Facebooku.

Share This Article