U Šibeniku je na obradi serijski piroman iz Knina, podmetnuo 10 požara

Zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom namjernim paljenjem požara, policija će kazneno prijaviti još jednog muškarca mlađe životne dobi koji je tijekom čitavog četvrtka bio na kriminalističkom istraživanju u kninskoj policijskoj postaji, doznaje ŠibenikIN.

Za razliku od svih ostalih osoba koje su tijekom ove godine kazneno prijavljene zbog izazivanja požara u Šibensko-kninskoj županiji, ovog će muškarca policija teretiti za više kaznenih djela jer sumnjaju da je riječ o serijskom piromanu s psihološkim profilom iz medicinskih i kriminalističkih udžbenika, doznaje ŠibenikIN.

Policija ga sumnjiči za desetak požara izazvanih tijekom utorka kada je navečer i uhićen, a komplicirano kriminalističko istraživanje potrajalo je u Kninu danas čitav dan.
Prema informacijama kojima raspolaže ŠibenikIN, gotovo svaka druga osoba evidentirana od početka godine u Šibensko-kninskoj županiji zbog izazivanja požara, bila je neubrojiva, psihički bolesna ili je kao u ovom posljednjem slučaju riječ o klasičnom piromanu.

Od početka godine, policija je tako podnijela ili će do sutra, kada se očekuje privođenje ovog najnovijeg kninskog piromana državnom odvjetništvu, podnijeti barem 15 kaznenih prijava zbog izazivanja požara u Šibensko-kninskoj županiji.

To je definitivno najveći broj podnesenih takvih prijava za namjerno izazivanje požara posljednjih godina. U cijeloj Hrvatskoj je ove godine podmetnuto 39 požara, radi čega je uhićeno 16 osoba.

Facebook Komentari