Plenković o požarima: Utvrditi tko su počinitelji, a Vlada će naći načina da nagradi i vatrogasce, ne samo pilote

Premijer Andrej Plenković u uvodnom je govoru na sjednici Vlade zahvalio vatrogascima na angažmanu u gašenju požara.

Treba utvrditi tko su počinitelji požara, čiji su razmjeri bili veći od svih dosad, istaknuo je premijer na početku sjednice Vlade.

“Želim u ime Vlade Republike Hrvatske zahvaliti svim vatrogascima, vojsci, civilnoj zaštiti, pilotima eksadrile kanadera, svima koji su uložili svoj napor, vrijeme i nesebičnost da pomognu u gašenju požara i sprečavanju većih šteta”, rekao je Plenković.

“U svemu ovome treba konstatirati da nije došlo do ljudskih žrtava, nije došlo do uništavanja ozbiljnijih infrastrukturnih objekata, ali tijekom godine moramo raditi na prevenciji, bilo kroz Hrvatske šume, uređenje poljoprivrednog zemljišta, da se što je moguće više ovakve situacije izbjegavaju”, rekao je Plenković.

“Vlada će naći načina, u dogovoru s resorima i vatrogasnom zajednicom, da nagradimo ne samo pilote, nego i vatrogasce, a model ćemo dogovoriti s hrvatskom vatrogasnom zajednicom”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Podsjetimo, glavni vatrogasni zapovjednik, Slavko Tucaković, gostujući u Novom danu rekao je da pozdravlja ideju Vlade da nagradi pilote i tehničare novčanom nagradom, ali da bi to trebalo učiniti i za vatrogasce.

Facebook Komentari