Plenković o odgodi poreza na nekretnine, Vlada donijela Strategiju prometnog razvoja do 2030.

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na sjednici Vlade i na odgodu primjene Poreza na nekretnine.

– Očito je nužno pojasniti javnosti sve o zakonima o lokalnim porezima. Očekujem od Ministarstva financija da organizira niz tematskih rasprava na kojima bi se objasnili svi aspekti Poreza na nekretnine – kazao je Plenković i dodao kako su zato odgodili njegovu primjenu.

Ministar financija Zdravko Marić je predstavio nacrt konačnog prijedloga zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju te naglasio da će on donijeti bolju zaštitu za potrošače. Razlika u odnosu na prvo čitanje je da je propisano da kreditna instiutcija ne smije naplatiti naknadu za raniju otplatu kredita.

53 – 1 by Ivica Kristović on Scribd

Vlada traži savjetnika za otkup dionica Ine Vlada je prihvatila zaključak o provedbi odabira investicijskog savjetnika u transakciji mogućeg otkupa dionica koje drži Mol Hungarian Oil&Gas PLC u INA – Industrija nafte d.d. predstavio je premijer Andrej Plenković.

– Zadatak Savjetnika koji će biti procjena vrijednosti INA- Industrija nafte d.d, evaluaciju te razmatranje potencijalnih strateških partnera u provedbi transakcije otkupa dionica – kazao je na sjednici premijer Andrej Plenković.

Vlada je na sjednici donijela Strategiju prometnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2017. do 2030. godine, piše Večernji list.

Prometna strategija by Ivica Kristović on Scribd

Facebook Komentari