NK Istra 1961 izražava ogorčenje radi nedavnih pokušaja zastrašivanja i vrijeđanja radnika i igrača

NK Istra 1961 izražava ogorčenje radi nedavnih pokušaja zastrašivanja i vrijeđanja radnika i igrača NK Istra 1961 od strane huligana koji se pokušavaju sakriti iza maske nogometnih navijača.

U potpunosti osuđujemo sve oblike verbalnih ili fizičkih napada u društvu, a koji su se nedavno pretvorili u jasne izljeve mržnje i pokušaje destrukcije i nasilja usmjerene prema Klubu, njegovim igračima i radnicima, a koje radnje bi trebale biti odmah zaustavljene od strane nadležnih institucija.

Smatramo apsolutno neprihvatljivim da građani Grada Pule, igrači i/ili radnici Kluba budu predmet pokušaja zastrašivanja ili da su podložni ničim izazvanim verbalnim ili fizičkim napadima na javnim mjestima kao što je gradski stadion usred dana.

Ovim putem bismo htjeli pozvati medije i nadležne institucije, Grad Pulu, Hrvatski nogometni savez i sve ostale organizacije da trenutno poduzmu sve potrebne radnje protiv pojedinaca koji narušavaju javni red i mir i ugrožavaju sigurnost u Gradu Puli te uklone huligane i devijantno ponašanje iz hrvatskog nogometa i nogometnih stadiona.

Naime, na izlazu iz stadiona, huligani su napali Macarija Hing-Glovera, nogometaša koji je ljetos stigao u klub.

S lakšim ozljedama prošao je nogometaš Istre 1961 Macario Hing Glover, sin izvršnog direktora pulskog prvoligaša Michaela Glovera, nakon što su ga u ponedjeljak navečer iz još neutvrđenih razloga četvorica nepoznatih muškaraca fizički napala na izlazu iz svlačionice pulskog gradskog stadiona i potom pobjegli u nepoznatom pravcu, piše tportal.

Kako pišu Sportske novosti, navodno je na stadion stigla skupina osoba (neslužbeno iz KN Demoni) kako bi razgovarali s predstavnikom kluba Darkom Podnarom, a tema sastanka trebali su biti loši klupski rezultati.

Međutim, onda su stvari krenuli po krivu. Navodno se dio spomenute skupine spustio u igračku svlačionicu u kojoj je došlo do fizičkog nasrtaja na igrača Macarija Glovera, sina jednog od vlasnika Istre 1961, Michaela Glovera, koji je u klub stigao iz četvrte američke lige.

Facebook Komentari