Lozančić kaže da je vatrogastvo spremno za ozbiljnu reorganizaciju

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić jutros je na HRT-u pohvalio sve službe koje su se borile s katastrofalnim požarima, ali i istaknuo da je vatrogastvo spremno za ozbiljnu reorganizaciju.

Podsjetimo, na 48. sjednici Vlade, održanoj 20. srpnja, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić istaknuo je nedovoljno dobru komunikaciju prema predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i prema Vladi.

Na istoj sjednici najavio je provjeru situacije u sustavu te analizu koja će pokazati gdje treba nešto poboljšati. “Napomenuo bih da će završno izvješće o požaru biti napravljeno nakon svih analiza, kad završi požarna sezona u listopadu, kada ćemo analizirati sve požare, pa i ovaj, a posebni naglasak stavit ćemo na preventivu. Moramo vidjeti što preventivno možemo učiniti tijekom godine, rekao je. Strategija sigurnosti omogućava nam snimanje situacije u sustavu civilne zaštite te ćemo napravit analizu i vidjeti gdje treba nešto poboljšati”, najavio je tada Lozančić.

Facebook Komentari