Ambicije za čelno mjesto HNS-a ponovno ima Ivan Vrdoljak koji je početkom lipnja dao ostavku

Tko će preuzeti vođenje HNS-a na stranačkim izborima u toj stranci, veliko je pitanje.

Kako se može čuti među narodnjacima, novog šefa HNS će birati na izbornom saboru sredinom prosinca, a do listopada odnosno studenoga trebali bi izabrati i nova vodstva na gradskoj odnosno županijskoj razini.

Trenutačno stranku vodi Predrag Štromar koji ima i najjaču stranačku bazu, a osim toga je i potpredsjednik Vlade i ministar i samim time i potencijalni kandidat za lidera HNS-a. Međutim, on svoju kandidaturu još nije istaknuo.

Prije je kao kandidat spominjan i međimurski župan Matija Posavec, međutim, on je nakon ostavke na mjesto šefa Središnjeg odbora stranke to odbacio. Iako, kažu izvori, ni njegovu kandidaturu ne treba isključiti do kraja kao ni opciju da se kao kandidat pojavi i neko novo lice.

No, najintrigantnije je da se sve češće može čuti kako ambicije ponovno ima i Ivan Vrdoljak koji je početkom lipnja dao ostavku na mjesto šefa stranke, nakon dramatične sjednice predsjedništva na kojoj je odlučeno da HNS neće ići u Vladu. Malo je reći da je njegov tadašnji potez bio veliko iznenađenje. No ni 24 sata kasnije uslijedio je još veći i još šokantniji preokret. Središnji odbor stranke donio je odluku suprotnu predsjedništvu i HNS je ipak postao dio vladajuće većine. Tako da više ni eventualni Vrdoljakov povratak ne djeluje toliko šokantno i nemoguće. Zapravo je potpuno legitimno pitanje, a koje se sve češće postavlja, je li Vrdoljak i otišao da bi se vratio.

– Nije isključeno i sve se češće o tome priča, ali mislim da bi njegov povratak bio zadnji čavao u lijes – kaže izvor iz stranke za Večernji list

Facebook Komentari