Sačekuša za Zdravka Mamića kod Tomislavgrada: Propucan, prevezen u bolnicu

Ispred kapelice, nakon mise zadušnice kod Tomislavgrada propucan je Zdravko Mamić. Napadači su, po informacijama lokalnih medija, njih dvojica, bili maskirani i iskočili iz šume, te zapucali na Mamića i pobjegli natrag u šumu. Na misi je bilo 40-ak ljudi.

Savjetnik Dinama kolima Hitne pomoći prevezen je u obližnju bolnicu. Mamić je ranjen u nogu, a prva pomoć mu je pružena u Domu zdravlja Tomislavgrad.

Iz doma zdravlja u Tomislavgradu su potvrdili da su Mamića primili s prostrijelnom ranom desne natkoljenice.

Stanje Zdravka Mamića je stabilno. Zadobio je prostrijelnu ranu natkoljenice. Kirurzi su ga zbrinuli i izvan je životne opasnosti. Ravnatelj Doma zdravlja Ivan Bagarić kaže da je Mamić nakon saniranja rane otišao za Zagreb.

Mamić je u Hercegovini bio zbog godišnjice smrti svog oca, a neslužbeno doznajemo da se napad dogodio u trenutku dok je Dinamov gazda izlazio iz kapelice. U njegovom društvu bilo je oko 40 članova obitelji, a Zdravko je bio na čelu kolone. Čim je zakoračio iz kapelice ispred njega su iskočila dva maskirana napadača, zapucala i pogodila ga u natkoljenicu. Očevici kažu da se čulo više pucnjeva, ali da ga je samo jedan pogodio. Metak nije pogodio kost, prenose mediji.

Tomislavgradska policija je na nogama, traga se za napadačima.

Uskoro opširnije

Dinamo užasnut pokušajem ubojstva Zdravka Mamića: Sramimo se društva u kojem živimo

Facebook Komentari