Noćas buknulo desetak požara, sumnja se da su podmetnuti, ima ozlijeđenih vatrogasaca

Tijekom noći buknulo je desetak požara na benkovačkom području te oko Pakoštana, Svetog Filipa i Jakova, Vrane i Turnja. Tri su požara još aktivna. Udisanjem dima je lakše ozlijeđeno nekoliko vatrogasaca.

“Imamo desetak požara koji su planuli sinoć i gasimo ih cijelu noć. Većina tih požara su pod kontrolom, ali ih ima još tri koji nisu, uglavnom na benkovačkom području”, rekao je Željko Šoša, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije.

Šoša trenutno s policijom obilazi požarišta, a sumnjaju da su požari podmetnuti. “A slušajte, ako vam u dva sata, od 20 do 22, plane deset, petnaest požara, teško da može biti što drugo razlog”, kaže Šoša.

Požari na benkovačkom području, oko sela Lepuri i Bulić, još uvijek nisu pod kontrolom, dok većina ostalih je. Kuće u kojima ljudi žive, kaže Šoša, nisu ugrožene, no u selu Kožlovac vatra tinja u jednoj napuštenoj kući.

Nekoliko gasitelja je ozlijeđeno u gašenju, no Šoša kaže da ozbiljnijih ozljeda nema. Uglavnom se radi o ozljedama dišnog sustava zbog prekomjernog udisanja dima.
Cijelu noć je gorjelo i na području Pakoštana, Vrane, Svetog Filipa i Jakova, Turnja… Svi raspoloživi vatrogasci iz Zadarske županije gase požar.

Upravo je požar kod Turnja tijekom noći zaprijetio i kućama, no vatrogasci su ga uspjeli zaustaviti i trenutno su kuće obranjene, no vatra još uvijek nije ugašena, piše Dnevnik.hr.

Facebook Komentari