Evakuacija, osim Promine i na području Drniša, uhićeno sedam osoba zbog sumnje na podmetanje požara

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je zbog sumnje u izazivanje požara uhićeno sedam osoba.

Stožer civilne zaštite Drniš objavio je poziv za evakuaciju:

”Povodom požara koji je u kategoriji velike nesreće izbio 21. kolovoza 2017. godine na Promini obavještavaju se stanovnici da je u tijeku evakuacija stanovništva iz požarom zahvaćenih područja i to:

LIŠNJAK – evakuiran

VELUŠIĆ – BIBIĆI, RAIČI I BUHE, VAROŠ u tijeku evakuacija.

Stanovnici požarom zahvaćenih područja pozivaju se na evakuaciju, a tko ostaje, ostaje na svoju odgovornost. Ujedno se pozivaju svi vlasnici objekata koji ostaju kod svojih domova u blizini požara da natapaju vodom područja oko svojih kuća radi obrane od požara.

Dežurni telefon za krizna stanja 022-888-830.

Pozivaju se svi stanovnici da ne prometuju na relaciji Drniš-Lišnjak i Drniš-Velušić”, stoji u pozivu kojeg je potpisao zapovjednik Stožera civilne zaštite:
Tome Dželalija.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika danas, u ponedjeljak, 21. kolovoza 2017., u kasnim popodnevnim satima upućene su na najnovije požarište na otoku Ugljanu gdje su angažirani jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-802.

Zračne snage i dalje djeluju na velikim požarištima kod Kistanja i Pristega gdje ulažu i maksimalne napore kako bi do mraka primirile stanje na požarištima.

Istovremeno na požarištu kod Kistanja djeluju i dva helikoptera Mi-8 MTV.

Uz zračne snage na terenu se cijeli dan nalaze i oko 100 pripadnika Hrvatske kopnene vojske OS RH.

“Vidjeli smo iz zraka da gužvi više praktički nema, cilj je da što prije u cijelosti otvorimo autocestu A1. Vidimo da je teren pod kontrolom, cilj nam je što prije zaustaviti dva požarišta pokraj autoceste. Izražavam još jednom zadovoljstvo i zahvalu svima koji su tako brzo reagirali”, kazao je ministar prometa Butković nakon obilaska požarišta.

Navodi da vjeruje kako neće biti potrebe da rampe na autocestama još dugo ostanu dignute. “Ako će opet biti gužve i potrebe, opet ćemo dići rampe”, rekao je Butković.

Naređena evakuacija u općini Promina!

FOTO Kistanje gori i traje borba za obranu kuća. U jednom trenutku zavladala je totalna panika. Situacija nije dobra

Facebook Komentari