Poznati kuhar pao zbog tajnog sastojka, uz ribu i ostale delicije bilo je i kokaina

Ad

U razdoblju od rujna do listopada 2015. godine poznati kuhar je kokain u većim količinama nabavljao u šest navrata.

Franza Castlungera, poznatog kulinarskog majstor iz Južnog Tirola u sjeveroistočnoj Italiji, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru tereti da je uz pomoć dvojice zaposlenika resorta Falkensteiner Hotel & Spa Iadera preprodavao kokain na području Petrčana i Zadra, piše Jutarnji list.

Poznati kuhar je jednom od njih davao novac i plaćao troškove rent-a-car-a kako bi mu nabavljao kokain na zadarskom i zagrebačkom području, a u razdoblju od rujna do listopada 2015. godine Castlunger kokain u većim količinama nabavljao u šest navrata.

“Franka sam upoznao u kuhinji gdje sam mu i trebao predati kokain. Ušli smo u razgovor može li se nabaviti, na što sam mu rekao da može. On je bio prijatelj s mojim gazdom, a tada je u Falkensteineru imao veliki utjecaj i pitalo ga se za svašta, jer su on i direktor resorta iz istog mjesta u Južnom Tirolu. Mogli su nam namjestiti posao, to je bila usluga za protuuslugu”, rekao je pred sudom 44-godišnjak koji je za resort nabavljao ribu.

On je nakon tog razgovora za poznatog kuhara na Gaženici kupio 48,80 grama kokaina čija je cijena iznosila 30 tisuća kuna. Kokain je nosio u kutiji mobitela, a na ulazu u hotelsko naselje tada su ga zaustavili inspektori Odjela kriminaliteta droga i uhitili. Priznao je i kako je kuharu još jednom donosio kokain i to za “probu”.

Rekao je kako kuhar kokain nikad nije probao ispred njega te da mu je rekao kako je kokain loš pa je roba, koja je po gramu koštala 600 kuna, na kraju vraćena. Ipak, 44-godišnjak nije htio otkriti ime čovjeka koji mu je u Gaženici prodao kokain.

Drugi kuharov “pomagač”, konobar iz kompleksa Falkensteiner na zadarskom Boriku, rekao je na sudu kako se ne sjeća je li kokain nabavio od kuharovog dobavljača i naglasio kako je to policiji priznao jer su mu prijetili.

“U policiji su mi rekli da moram potpisati zapisnik jer će mi se početi događati neke stvari u životu koje mi se dosad nisu događale. Nije mi se to više dalo slušati pa sam ga potpisao. Inače sam taj dan imao slobodan i bio sam u alkoholiziranom stanju pa se ničega ne sjećam”, rekao je 31-godišnji konobar.

Castlunger će obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka, na sudu je uz sudskog tumača prethodno rekao da se ne osjeća krivim, te da mu je kokain bio za osobnu upotrebu, piše Jutarnji list.

Facebook Komentari