Nisam Barbaru oteo iz njene kuće i nije istina da su po nju došli moj otac, brat i stric

Nisam Barbaru oteo iz njene kuće i nije istina da su po nju došli moj otac, brat i stric. Ako je to ona rekla, onda je lagala jer je odmah kad nas je policija pronašla u jednoj kući kod Duge Rese policiji rekla istinu.

Kasnije je sve promijenila kada joj je došao otac kojeg se silno boji i koji joj je rekao što da kaže. Istina je da je sama htjela ići sa mnom, udati se za mene. Ponijela je i odjeću. Po nju sam u Tribalj došao sam u automobilu, kako smo se i dogovorili. Ona nije ponijela mobitel, ali se s moga odmah u subotu javila svojima i rekla da je sa mnom. Nije im htjela reći gdje smo, da je ne nađu, a kasnije im se više nije htjela javiti niti je htjela ići doma iako je mogla. Bili smo sami i nije bila talac – kaže za Večernji list Robert, 16-godišnji dječak iz okolice Ogulina, čija je ljubavna priča s 13-godišnjom Barbarom proteklih dana uzdrmala javnost.

I dok Barbarini roditelji tvrde da je riječ o otmici, Robertova je verzija onoga što se događalo dok se pet dana tragalo za njima potpuno drukčija.

U napuštenoj kući

Večernjakovi novinari zatekli su ga u kući u selu pokraj Ogulina. Njegovih roditelja Stipe i Gordane nema. S kaznenom prijavom za trgovanje ljudima završili su na razgovoru u riječkom Državnom odvjetništvu, potvrđeno je Večernjem u PU primorsko-goranskoj.

Robert je u kući sa šogoricama, a braća su otišla put Rijeke, kaže, vidjeti što je s roditeljima.

– Naša se strana priče zanemaruje, a istina je da svekar i svekrva nisu znali što je Robert napravio i gdje je. I svekar je u subotu policiji prijavio da je Robert nestao jer se ujutro nije vratio doma, ali nitko nije reagirao, nego tek kada su njezini roditelji prijavili nestanak – kaže Večernjem jedna od šogorica.

Robert priznaje da se roditeljima nije javio, da su on i Barbara od Oštarija do Duge Rese otišli autostopom u jednu napuštenu kuću i da Barbara nije htjela ići kući, već ostati s njim.

– Na spomen oca se tresla, bojala ga se i nije htjela ići kući bez mene. Mi se jako volimo i htio bih nastaviti vezu, ona želi biti sa mnom, ali neću na silu, ako njezini ne daju – kaže Robert, i sam preplašen zbog svega.

Dodaje da se s Barbarom dopisuje preko Facebooka od listopada prošle godine, a da su službeno u vezi od srpnja i da su se prije dva, tri tjedna našli u Crikvenici kamo ga je odvezao bratić.

Ruksak pun odjeće

– Kako mogu reći da je Barbara oteta kada je sa sobom ponijela torbu i ruksak pun odjeće! Ne branim Roberta, napravio je glupost, mlad je i zaljubljen i oni oboje ne vide dalje od toga, ali neka i njezini roditelji snose dio odgovornosti. Neka se pitaju zašto im je dijete pobjeglo u noći – komentira Kata Cindrić, susjeda Robertove obitelji. Njezina snaha Sanela kaže da su i Stipe i Gordana patili, da nisu znali gdje su djeca.

Bračni par koji je skrivao Barbaru kazneno prijavljen zbog trgovine ljudima

Share This Article