Brkić u BiH: Učiniti sve kako bi zaštitili branitelje HVO-a od montiranih optužnica, te da se procesuiraju zločini nad Hrvatima

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić osvrnuo se na svom fb-u na žrtve rata, ali i na političke optužnice koje se podižu u BiH protiv pripadnika HVO-a.

STRADANJE 111 ŽRTAVA KOMUNISTIČKOG REŽIMA JE VJEČNI ZNAMEN, PEČAT I OPOMENA]

Danas sam nazočio na obilježavanju 72. obljetnice stradanja Hrvata žrtava Drugog svjetskog rata i poraća na Groblju mira na Bilima te komemoraciji i pokopu zemnih ostataka 111 neidentificiranih žrtava komunističkog režima iz Drugoga svjetskog rata i poraća.

Za ove i sve druge zločine, oni koji su ih počinili, trebaju odgovarati, ali ta odgovornost mora biti utemeljena na dokazima o činjenicama, a ne na političkoj volji i odlukama. Žrtve neće dobiti zadovoljštinu u nepravičnim i nejednakim primjenama zakona. Žrtve zločina moraju imati isti tretman u političkom životu, pravosudnim postupcima i našim sjećanjima.

Politički predstavnici Hrvata u BiH, ali i mi u Republici Hrvatskoj moramo ozbiljnije i sustavnije prići obrani digniteta hrvatskih branitelja i učiniti sve kako bi zaštitili branitelje HVO-a od montiranih optužnica, a isto tako da se procesuiraju zločini nad hrvatskim civilima i pripadnicma HVO-a.

Hrvatski narod u Hrvatskoj i u BiH, kroz povijest je prošao puno križnih puteva i podnio ogromnu žrtvu. Neka nam i današnji događaj bude znamen, pečat i opomena kako se ovakve strahote nikada više ne bi dogodile!

Facebook Komentari