Strinavić: Kako je moguće da su građani do 2011. godine dok nije donesen ovaj sramotni zakon plaćali sve svoje obaveze, sad odjednom to ne mogu

Blokirani građani, obrtnici, poljoprivrednici su nastali isključivo kao posljedica loše politike koja se provodila unazad 25 godina, a naročito zadnjih 6, ocijenio je Mario Strinavić iz Udruge Blokirani.

Donošenjem sramotnog i diskriminirajućeg zakona koji je stvoren u tvornici Hanžekovića i određenih interesnih skupina, javno bilježničkog i odvjetničkog lobija koji su posegli u džepove građana nakon što su forsiranom privatizacijom opljačkali sve, kaže Strinavić na svom fb-profilu.

Od ukupnog broja blokiranih građana kojih je danas gotovo 330.000 njih 270.000 nisu nositelji nikakvog oblika osiguranja što znači da su nezaposleni. U zadnjih 6. godina u Republici Hrvatskoj je ugašeno zauvijek preko 200.000 radnih mjesta. 75.000 obrta, ljudi koji su zapošljavali sami sebe je jednim potezom klika ugašeno i blokirano zbog katastrofalne porezne represije i nasilja koji je izvršeno nad njima.

Kako je moguće da su građani do 2011. godine dok nije donesen ovaj sramotni zakon plaćali sve svoje obaveze, sad odjednom to ne mogu. Orhovoditelju se vjeruje pa čak i kad izda nepostojeći račun na osnovu kojeg odvjetnik sastavi vjerodostojnu ispravu, a je li ona vjerodostojna ili nije FINA- to nije dužna provjeravati, zaključuje Strinavić.

Facebook Komentari