Prehrana muškarca utječe na privlačnost, evo koju su prehranu žene ocijenile poželjnom

Odavno je poznato kako postoji snažna veza između mirisa i privlačnosti. U ravnopravnom odnosu s ova dva elementa treba stajati i prehrana.

Znanstvenici iz Australije otkrili su da žene preferiraju miris muškaraca koji jedu povrće i voće više nego onih čija se prehrana sastoji od mnogo ugljikohidrata.

Snaga tjelesnih mirisa u procjeni privlačnosti korijen ima u evoluciji, a to je da način na koji miriše nečiji znoj govori potencijalnom partneru koliko je osoba zdrava. Istraživači su ispitivali koliko netko jede voća i povrća na način da su analizirali izgled njihove kože.
Koristili su spektrometar, koji mjeri intenzitet svjetla kako bi se odredila boja kože. Ako osoba jede šareno povrće, njezina koža dobiva karotenoide, biljne pigmente koji hrani daju crvenu, žutu i narančastu boju.

Ispitanicima su potom dali čiste majice i zatražili da izvode serije vježbi. Nakon toga, žene su trebale ocijeniti miris svake majice i dodijeliti ga nekoj od ponuđenih skupina. Rezultati su pokazali da su određeni elementi uredno grupirani zajedno.
Muškarci koji su jeli više povrća ocijenjeni su najprivlačnijima i najzdravijima. Za one koji su jeli više mesa, žene su rekle da imaju intenzivniji miris, ali da nije loš. Najlošije su prošli muškarci čija se prehrana temeljila na ugljikohidratima, piše Daily Mail, prenosi net.hr.

Facebook Komentari