VIDEO Požar kod Šibenika gasi 57 vatrogasaca s 19 vatrogasnih vozila, dva kanadera i dva air tractora

Veliki požar koji je planuo danas u 12,48 minuta na brdu Mrdakovica u blizini Šibenika i Vodica gasi čak 57 vatrogasaca, a u pomoć su poslane i zračne snage.

Požar gasi 57 vatrogasaca s 19 vatrogasnih vozila, dva kanadera i dva air tractora, a gore trava, nisko raslinje i borova šuma, rečeno je za N1 iz Vatrogasne postrojbe Šibenik.

Vatra se širi ka Benkovačkoj cesti kod brda Mrdakovica, prema Donjim stanovima, kako taj predio nazivaju mještani.

Kuće nisu ugrožene.

Zemaljske vatrogasne snage u srijedu su nastavile gasiti i požar na Svilaji, u Dalmatinskoj zagori, a oko podneva tri kanadera obustavila su svoj angažman zbog pojačanog zadimljavanja zračnog prostora iznad požarišta i smanjivanja vidljivosti, doznaje se iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Splitu.

Na Svilaju je danas upućeno 30-tak vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) s osam vatrogasnih vozila koji su zamijenili kolege na tom požarištu.

Riječ je o uobičajenoj zamjeni vatrogasaca koja se obavlja gotovo svakodnevno radi umora gasitelja koji su na požarištu, rekli su u splitskom Županijskom vatrogasnom operativnom centru. Na Svilaji su požaru najbliža naselja Jukići, Banovo i Pribude, ali vatrena stihija im ne prijeti, dodali su.

Požar raslinja na području Svilaje kod Miletića staje dojavljen je još 12. kolovoza, a lokaliziran je istog dana, no tijekom 15. kolovoza aktivno se gasio. U gašenju požara jučer su sudjelovala četiri Canadaira, četiri Air Tractora te ukupno 33 vatrogasaca s 9 vozila iz DIP Splita, JVP Split sa sezoncima, DVD-a Muć i Zagora. Tijekom noći radilo se na sanaciji požarišta, a zatraženo je angažiranje zračnih snaga za gašenje u jutarnjim satima.

Facebook Komentari