Progovorili: Trener Sandre Perković o sramotnom odnosu države prema višestrukoj prvakinji i ponosu nacije

Sandra Perković već godinama je dominantna figura u bacanju diska, što je potvrdila i u nedjelju osvajanjem drugog naslova svjetske prvakinje. No, mnogi nisu ni svjesni kakvi se problemi stoje na Sandrinom putu do uspjeha.

Perković je na Svjetskom prvenstvu u Londonu još jednom pomela konkurenciju, uspevši se po drugi put na svjetski tron. Osim toga, ima i dva olimpijska i četiri europska zlata te jedno svjetsko srebro, a Dijamantnu ligu je osvajala pet puta.

Jasno je da su se i nakon posljednjeg uspjeha javili brojni političari s čestitkama, neki su je dočekali i u zračnoj luci, ali sve to skriva pravo stanje stvari. O njemu je u razgovoru za Sportske novosti otvotreno progovorio Sandrin trener Edis Elkasević.

“Sandra nema državu iza sebe, mi smo dvije budale koje se ubijaju na sto načina da bi ljudi u kravatama bili ponosni… Nas država ne prati kao njene konkurentice koje imaju i deset puta bolje uvjete od nas koji treniramo i na temperaturama od minus dvadeset i onda pobjegnemo u Split gdje nas dočeka bura i minus pet”, rekao je Elkasević.

Facebook Komentari