Dio svinja ukradenih Vajdi vraćen

Od čakovečke policije HRT je dobio informaciju da je dvjestotinjak od 700 svinja koje su prošli tjedan ukradene čakovečkoj Vajdi vraćeno.

Podsjetimo, mesna industrija Vajda iz Čakovca ostala je bez više od sedamsto živih svinja. Kooperantu, EKO Farmi Ves životinje su isporučili u svibnju, a nakon tri mjeseca plaćanja hrane i veterinara dočekao ih je – prazni svinjac.

Član Uprave Vajde Vilim Simon rekao je kako je u svibnju ta tvrtka potpisala Ugovor s Igorom Vukovićem i Šteficom Vincek. Ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika i odojci su isporučeni. Tri je mjeseca Vajda isporučivala smjesu, plaćala veterinare svom kooperantu u Martinskoj Vesi. I kad su početkom kolovoza 723 svinje trebale biti vraćene – šok. S nikim nisu mogli stupiti u kontakt. Kad su došli na farmu – svinjac je bio prazan. Mještani su primijetili da se kamionima odovoze životinje. No, ništa im nije bilo sumnjivo.

Vajda je podnijela kaznenu prijavu. Svinje su označene, Vajda ima njihovu dokumentaciju. No sumnja se da je riječ o tzv. svinjskoj mafiji. Do Igora Vukovića iz EKO Farme Ves nismo uspjeli doći , no navodno da on ima već debeli dosje – desetak kaznenih prijava i tjeralica.

Facebook Komentari