Velika Gospa u Sinju: Nijedan – ni vjernik ni nevjernik – ne može ostati ravnodušan na ovakvo slavlje

U Sinju, gdje se danas slavi blagdan Velike Gospe, je već kao u košnici, a samo na današnji dan očekujemo oko 100.000 hodočasnika u procesiji i misnom slavlju, iz domovine i inozemstva. Fra Petar Klapež, gvardijan Svetišta Gospe Sinjske kazao je u Novom danu i kako su za vjernike pripremili 200.000 hostija.

‘Već u 3 sata ujutro počeo je sakrament ispovijedi, a od 4 ujutro počele su svakoga sata’, kazao je Fra Petar. ‘Nijedan – ni vjernik ni nevjernik – ne može ostati ravnodušan na ovakvo slavlje’, dodao je.

‘U medijima nailazimo na naslove o nasilju, no često se izostavlja pozitivan način života koji doživljavamo upravo u marijanskim svetištima. Mi smo najveća župa u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, imamo 25.000 vjernika, preko 300 krizmanika godišnje, više od 150 vjenčanih bračnih parova, i još uvijek imamo više rođenih no umrlih. No, vjerujem da je najveći problem u Hrvatskoj demografija.

Vlada treba činiti sve da mladi ne odlaze iz naše zemlje. Velika je katastrofa što mladi zbog ekonomskih razloga odlaze iz ovog našeg lijepog kutka svijeta, iz Hrvatske.

Najžalosnije je da Slavonija doživljava tu tragediju iseljavanja. Mladi ljudi trebaju ovdje pronaći svoje radno mjesto i tako će ostati ovdje, a ne iseljavati’, kazao je fra Petar Klapež, gvardijan Svetišta Gospe Sinjske.

Facebook Komentari