Sandra Perković se vratila kući: Svugdje je lijepo, ali doma je najljepše

Ilustracija

Svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković kasno sinoć vratila se u Hrvatsku. Nakon kašnjenja leta iz Londona, hrvatska rekorderka u Zračnu luku Franjo Tuđman sletjela je pola sata poslije ponoći.

Dosta sam iscrpljena, natjecanje je bilo teško i fizički i psihički iako to tako nije izgledalo. Danas je bio dug dan, dugo sam čekala da dođem kući, malo je kasnio let iz Londona, zato dolazim ovako kasno. Svugdje je lijepo, ali doma je najljepše, izjavila je Sandra Perković, koja je u Londonu do novog svjetskog zlata nakon Moskve 2013., stigla hicem od 70,31 m.

Prekrasno je vratiti titulu u svoje ruke, nakon četiri godine biti ponovo svjetska prvakinja, mislim da nema ljepšeg rezultata od toga. Slušala sam trenera, zato sam tu gdje jesam, nasmijano je dodala Perković.

Uvijek može bolje, radimo na tome da bude bolje iako se nikad u životu nisam natjecala na ovako visokoj razini. Praktički svih šest hitaca je letjelo daleko. Mislim da je ovo dokaz da dobro radimo, da se od nas može još puno očekivati, da smo tek na pola puta naše karijere i jednog dana se nadam još većim daljinama, izjavila je olimpijska, svjetska i europska prvakinja.

Sretan je bio i njezin trener Edis Elkasević: Zlato smo vratili, ali htio bih naglasiti da je Sandra prvi put bacila s ovoliko dana pauze između kvalifikacija i finala. To je bio neki novi raspored u kojemu smo se morali snaći. Baciti nekoliko hitaca preko 70 metara, da bude sve u pola metra, to je stvarno vrhunski rezultat. Za 71 metar ili 72 nedostajalo je malo sreće, a možda i njen disk na koji je naviknula na mitinzima, jer na mitinzima su dozvoljeni vlastiti diskovi, ali na velikim natjecanjima poput svjetskih prvenstava ne, javlja HRT.

Share This Article