Neki mediji su ekskluzivno informirani s Pantovčaka, evo zašto je Predsjednica RH zaobišla dio Hrvata u dalekoj Australiji

Ad

Kolinda Grabar-Kitarović idućih će dana održati sastanke s vodećim političarima Australije i Novog Zelanda, ali i s predstavnicima tamošnjih iseljenika.

Oni su, sudeći prema medijskim izvješćima, pozdravili njezin dolazak, jer posljednji hrvatski predsjednik koji je posjetio Australiju i Novi Zeland bio je Franjo Tuđman još 1995. Ali kada se pogleda itinerer njezine turneje, primjetno je da je hrvatska predsjednica pažljivo birala kamo će ići i izbjegla posjete udruženjima australskih Hrvata koja njeguju sjećanje na Nezavisnu Državu Hrvatsku, piše Jutarnji list koji je očito informiran iz krugova s Pantovčaka.

Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će boraviti u Melbourneu. Pritom je zanimljivo da će u tom gradu prisustvovati misi u Hrvatskom katoličkom centru Sunshine, ali otpala je mogućnost posjeta Hrvatskom domu u Melbourneu, inače prilično impozantnom zdanju u kojem se okuplja veliki dio tamošnjeg hrvatskog iseljeništva, ali i mjestu koje “krasi” skulptura poglavnika Ante Pavelića i ondje se okuplja desno orijentirana emigracija, piše Jutarnji.

Facebook Komentari