Bernardić: Premijer i ministrica se loptaju, sigurno neće provesti kurikularnu reformu

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je u Zagrebu u Župi Stenjevec komentirao situaciju oko reforme obrazovanja, odnosno “nesuglasicama” nastalima između premijera Andreja Plenkovića i ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

“Htio bih da od sljedeće godine imamo bolje obrazovanje, a bolje obrazovanje znači bolju plaću. Neću se pomiriti s mazanjem očiju i međusobnim loptanjem premijera i ministrice. HNS je, na sreću ili na žalost, znao s kim ulazi i s kim tikve sadi. Plenkovićeva Vlada sigurno neće provesti kurikularnu reformu”, rekao je Bernardić.

Šef najveće oporbene stranke tvrdi da je obrazovanje ključ i da bez njega nema većih plaća.

“Propustili su nešto napraviti. Sada su direktno 150 tisuća djece i roditelja stavili u dodatnu neizvjesnost i to rade svake godine. Svake godine odgađaju reformu i nemamo iluzija da će ova Vlada nešto bitnije napraviti. Dok se premijer i ministrica loptaju, djeca stoje na mjestu. Ono što rade je mazanje očiju ljudima i javnosti. Ne rade ništa. To je ispucavanje lopte u aut, nemam drugi rječnik za to”, kazao je Bernardić, prenosi N1.

Facebook Komentari