Pulski ŽDO završio istragu i podigao optužnicu protiv majke i njezine prijateljice zbog ubojstva malog Denisa

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Puli-Pola optužnicu protiv državljanke Republike Hrvatske (1985.) i podnijelo prijedlog za primjenu maloljetničke sankcije prema državljanki Republike Hrvatske (2003.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. t. 2. Kaznenog zakona. (14. 8. 2017.)

Okrivljenice se tereti da su 23. svibnja 2017. zajedno i dogovorno, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli; u nakani da usmrte trogodišnje dijete; ugušile ga, a zatim mrtvo tijelo odnijele do obale mora bivše vojarne Vallelunga i tamo ga bacile u more.

Sudu je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a).

Državno odvjetništvo obustavilo je istragu protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog kaznenog djela neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela iz čl. 302. KZ-a jer nakon provedene istrage nije bilo osnovane sumnje da bi on to kaznenog djelo počinio, a niti da bi počinio neko drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.

Hrvatsku je potresao je stravičan slučaj, monstruozno ubojstvo trogodišnjeg Denisa počinila je njegova majka Chiara Rojnić, u suradnji s prijateljicom, 14-godišnjom štićenicom pulskog Doma za djecu i mladež.

Pula: Obitelj malog Denisa kojeg je usmrtila majka monstrum još nema ni nalaz obdukcije

Facebook Komentari