Dijana Vican: Zgrožena sam i zaprepaštena količinom objavljenih medijskih neistina

Interna analiza natječaja za članove Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu završila je u medijima. Analizu je izradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, na traženje ministrice Blaženke Divjak i prema njoj Jasminka Buljan Culej – ne ispunjava uvjete za mjesto voditeljice radne skupine, piše HRT.

Ministrica Divjak poziva Dijanu Vican da se što prije očituje

Iz Ministarstva obrazovanja reagirali su priopćenjem. Naglašavaju kako nisu javno objavili analizu jer je to interni dokument o kojem se još nije službeno očitovalo Posebno stručno povjerenstvo za provedbu strategije obrazovanja koje vodi Dijana Vican i pozivaju povjerenstvo da se očituje. “Nadam se da će se Posebno stručno povjerenstvo očitovati kako bi se situacija što prije razjasnila. Nužno je maksimalno ubrzati sve reformske procese. Fokus jednostavno mora biti na učenicima i nastavnicima”, kaže se u priopćenju.

Voditeljica povjerenstva Dijana Vican kaže kako nema nepravilnosti u izboru članova ERS-a. “Zgrožena sam i zaprepaštena količinom objavljenih medijskih neistina o radu mojih kolega i mene osobno. Putem odvjetnika zatražila sam zaštitu svojih prava i interesa, te će pred nadležnim tijelima biti pokrenut postupak u kojem ću dokazati zakonitost svih svojih postupanja”, poručila je Vican.

Premijer Andrej Plenković naglasio je kako njegovu potporu imaju i ministrica i voditeljica Posebnog stručnog povjerenstva. Dijana Vican odlično radi svoj posao, ima moju potporu. Povjerenstvo ima zadaću da do 8. rujna pripremi dogovoreni nacrt akcijskog plana provedbe strategije. Sve ostalo su špekulacije. Rekao je i kako očekuje da ministrica Divjak otkrije na koji način interni dokumenti cure u medije. Na pitanje ima li ministrica Divljak njegovo povjerenje, premijer Plenković rekao je da je ona članica Vlade.

Iz HNS-a su priopćili kako su potpuno predani provođenju i ubrzanju reforme obrazovanja. Dodaju da posljednjih dana medijske spinove u javnost plasiraju pojedinci koji se boje da će njihovi uski osobni interesi biti ugroženi provedbom reforme, a cilj im je izazvati nesporazume i potaknuti svađe unutar Vlade, računajući da će se nastaviti praksa nastala tijekom posljednje dvije godine.

Plenković o obrascima za porez na nekretnine, kojeg će biti, Tolušiću, prodršci Vican i otocima

Facebook Komentari