Aleksić razložio kakav je El Dorado za banke u Hrvatskoj po pitanju povećanja kamata, a to bi moglo zanimati i buduće korisnike subvencioniranih kredita

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić osvrnuo se na svom fb-u na poslovanje hrvatskih banaka i HNB-a i ocijenio da El Dorado pomalo prestaje.

POŠTENO, NEGO KAKO – KADA SU HNB I “NAŠE” BANKE U PITANJU – UVIJEK SAMO “POŠTENO”

Nedavno nije HNB dao Etičnoj banci licencu, mada je navodno ta banka skupila potreban novac i dokumentaciju i sve ostalo za početak poslovanja.

Tako isto nedavno banke nisu davale kunske kredite, govorile su kako one sve rade po zakonu, kako bi kunski krediti mogli srušiti monetarni sustav zbog euro depozita građana.

Međutim, nakon konverzije kunske kredite odjednom nude sve banke. Kamata nikad niža, euro ili kunski krediti gotovo ista kamata, ali još uvijek s prevelikim spredovima (spred – razlika između nabavne cijene i cijene koju banka naplaćuje od korisnika kredita). Veliki spredovi omogućuju i dalje enormnu zaradu bankama u odnosu na banke majke u zemljama maticama. Zato je RH El Dorado za banke. Naravno, zato je svojevremeno Rohatinski bio glavna svjetska bankarska faca – kako ne bi bio, ruka ruku mije, obraz obadvije.

HNB, Rohatinski i Vujčić nikada nisu priznali da banke posluju nezakonito, stalno su im držali lojtrice u krađi trešanja iz susjedova dvorišta, a aktualni guverner čini to i dalje, čini to – nečinjenjem. HNB-u je prebačena loptica iz DORH-a na temelju prekršajne prijave Udruge Franak – do danas nemam informaciju da se išta pomaklo s mjesta. A banke i dalje primjenjuju nezakonite samovoljno i vanugovorno određene kamatne parametre u kreditima ugovorenim prije 2013.
Uza sve to i dalje traje nezakonita naplata kamata na temelju samovoljnih odluka banaka u preko 100.000 kredita. Sudovi u privatnim procesima presuđuju redom u korist dužnika – svi presuđuju da banke moraju vratiti preplaćene kamate i pripadajuće zatezne kamate. Imamo i desetak pravomoćnih presuda!

Napominjem – konvertirani CHF krediti su još uvijek dvojbeni po pitanju tužbi za kamate.
Ma doći će i na Etičnu banku red, doći će i zakoni Snage na snagu, past će kamate, bit će konačno vraćen i novac oštećenim građanima – tih 5 do 10 milijardi neosnovano stečena novca mora se vrnuti u džepove hrvatskih građana.
Niti jedna prevara i lopovluk ne mogu trajati zauvijek.

Vrijeme naplate dolazi… El Dorado presahnjuje…

Svi, bez obzira na valutu kredita, ako ste podigli kredite s promjenjivom kamatnom stopom prije 2013. – javite se Udruzi Franak i provjerite imate li pravo na tužbu. Dobit ćete i popis odvjetnika koji znaju svoj posao.

Adresa:
[email protected], napisao je Aleksić.

Subvencionirani krediti: Pazite što potpisujete, nakon samo šest godina kamata vam se može udvostručiti i ne bi bilo prvi put

Facebook Komentari