Vrlo gust promet na autocestama

Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora, te se vozi u kolonama uz zastoje, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Nakon prometne nesreće u tunelu Brezovica na autocesti A2 Zagreb-Macelj, vozi se otežano u koloni između čvorova Đurmanec i Krapina u oba smjera. Nakon prometne nesreće na riječkoj obilaznici (A7) na čvoru Diračje u smjeru Zagreba, vozi se otežano u koloni.

Vrlo je gust promet u smjeru mora na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, osobito između čvorova Lučko i Bosiljevo, a vozi se u kolonama uz zastoje.

KOLONE SU:

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT- PLOČE
pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 3 km.

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC
na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Buzina oko 5 km;
pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 2,5 km.

ISTARSKI IPSILON
prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 3 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

KRČKI MOST
u smjeru otoka kolona je oko 1 km, a u smjeru kopna oko 4 km.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila).

Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Facebook Komentari