Što je opasnije od vozača koji pri brzini od 100 km/h koristi mobitel? Onaj koji tipka na dva

Što je opasnije od vozača koji pri brzini od 100 km/h koristi mobitel? Vozač koji ne drži ruke na volanu, već pri 100 na sat koristi – dva mobitela!

Vjerovali ili ne, policija u Velikoj Britaniji kaznila je nepoznatu osobu s 200 funti (1600 kuna) i 6 kaznenih bodova (riječ je o osobi koja nije državljanin Velike Britanije) zbog toga što je pri brzini od 100 km/h sat tipkao na dva mobitela – ne treba niti napominjati koliko je to opasno te kako je na ovaj način ugrozio sebe i brojne druge sudionike u prometu.

Kao dokaz, policija je fotografiju vozača s dva mobitela objavila na Twitteru uz sarkastičan komentar kako je, što god mu se trenutno događa, sigurno super važno jer u svakoj ruci drži mobitel. Na upite putem Twittera hoće li ovaj vozač biti kažnjen dvostruko s obzirom da je koristio dva mobitela, iz policije su odgovorili: “Ne, nažalost”.

Ova je fotografija još jedan dokaz koliko smo postali ovisni o telefonima. Prije dvije godine internetom se proširila fotografija na kojoj se nalazi vozač s velikim slušalicama koji ne samo da tipka po telefonu, već ima i upaljen laptop. Naravno, nisu samo vozači problem, već i pješaci te također veliki broj ljudi, umjesto da gleda ispred sebe, ima oči i pažnju prikovane za ekrane mobilnih telefona – zbog čega su u nekim gradovima semafore postavili na pločnike kako bi upozorili ovisnike o telefonima na crveno svjetlo.

Što se Hrvatske tiče, kazna za korištenje mobilnog telefona tijekom vožnje iznosi 500 kuna tako da, dok ste za volanom, odložite svoje mobitele i ne gledajte u ekrane jer, osim što je to iznimno opasno, možete ostati i bez 500 kuna, prenosi zimo.hr.

Share This Article