Blaženka Divjak demantirala je informacije objavljene u nekim medijima po kojima je prijetila ostavkom

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak za N1 demantirala je informacije objavljene u nekim medijima po kojima je prijetila ostavkom.

Iako je premijer Andrej Plenković dao rok do 8. rujna da se doradi Akcijski plan za provedbu Strategije obrazovanja, Povjerenstvo koje se time treba baviti nije već tjednima održalo nijednu sjednicu. Resorna ministrica Blaženka Divjak otvoreno je najavila da ona želi provesti cijeli taj projekt, ali je naišla na hladnu poruku premijera.

Prema pisanju Večernjeg lista, čak je prijetila i ostavkom.

U izjavi za N1 ministrica demantira takve napise.

“Zar mislite da ja tako lako odustajem (smijeh)? Navedene situacije u kojima prijetim ostavkom jednostavno nisu istinite i ne namjeravam previše pozornosti pridavati takvim izmišljenim pričama. Moj zadatak je izvući obrazovanje iz ideoloških rovova i maksimalno ubrzati reformu i zato sam tu te očekujem podršku kako Vlade tako i svih onih kojima je stalo do budućnosti naše djece “, kazala je Divjak.

Konkretan plan kako poboljšati obrazovni sustav mora biti gotov do rujna, ali kako stvari stoje, teško da će tako i biti.

Članovi Povjerenstva za provođenje Strategije obrazovanja samostalno rade na svojim područjima, no novi zajednički sastank još nije zakazan.

Facebook Komentari