Mladić ubijen jutros u Stobreču, nedavno nepravomoćno osuđen zbog sudjelovanja u napadu na nogometnog suca Brunu Marića

Dvadesettrogodišnji mladić je ubijen jutros oko 4.16 sati u Stobreču.

Dobio je ubodnu ranu nožem u prsište. Vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u splitski KBC, međutim od posljedica ranjavanja je preminuo.

U Stobreču se sinoć slavio dan mjesta, blagdan svetog Lovre. Nastupao je Mate Bulić, a mladić je napadnut nožem u blizini ugostiteljskog objekta kraj teniskih terena u Stobreču. Nitko još nije priveden, ali kako Večernji list neslužbeno doznaje, policija zna identitet napadača.

Prema pisanju lokalnih medija, žrtva je 23-godišnji Ivan Mate Blažević, Splićanin koji je nedavno nepravomoćno osuđen zbog sudjelovanja u napadu na nogometnog suca Brunu Marića.

Obavlja se očevid na mjestu tragedije.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, ubijeni mladić je, prema izjavama mještana, bio na fešti sv. Lovre. Proveo je većinu vremena uz more gdje je bio improvizirani šank i slavilo se. Nakon toga se očito uputio prema izlazu grada i zastao uz kafić tik uz teniske terene. Što se unutra odvijalo, pokazat će očevid, a zbivanja s ulice detaljno nam je prepričala Mara, gospođa koja živi preko puta kafića.

– Probudila me buka, bilo je oko četiri sata ujutro koliko sam uspila povatat. Vidila sam hordu divljaka, pijanih, možda i drogiranih. Nisam mogla čuti zašto su se posvađali, neki su trčali ovim putićem, vjerojatno su hvatali ubojicu – krenula je Mara prepričavati još pod šokom.

Kaže da je izletila na balkon kad je čula buku i razbijanje pomislila je da nije nešto oko kuće u kojoj živi.

– Bili su do pasa goli, derali se, psovke kakve nisam čula. Jedni su bježali prema igralištu Primorca, drugi ovim putićem (između kafića i kuće gdje gospođa živi).

Nisam se ni snašla, da ću zvat policiju, čujem da jedan viče ‘umrit će mi brat, umrit će mi brat, pi**a vam ma***ina dolazite brže’. Shvatila sam da priča s Hitnom pomoći i da se vjerojatno dogodilo ubojstvo jer su još govorili uboden je nožem, tražite nož, di je nož…

Nakon 15-ak minuta od toga došla je Hitna pomoć, pa dvoja policijska kola, vidila sam da ga stavljaju na nosila. Jutros sam čula da je umro – ispričala je Mara za Dalmatinski portal.

Facebook Komentari