Stubbs zbog komentara o kardinalu Bozaniću podnio ostavku

Ekonomski institut, Zagreb putem Facebooka obavijestio je javnost kako je njihov znanstveni savjetnik dr. sc. Paul Stubbs podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Dr. Stubbs je javno izrazio duboko žaljenje zbog komentara iznesenog na društvenoj mreži o kardinalu Josipu Bozaniću. Taj je komentar nespojiv s funkcijom i dužnostima člana Nacionalnog vijeća te stoga dr. Stubbs podnosi ostavku na članstvo u navedenom tijelu.

Ekonomski institut, Zagreb osuđuje svaki vid komunikacije koji se može okarakterizirati kao vrijeđanje i omalovažavanje drugih osoba i institucija, govor mržnje, poticanje na nasilje i diskriminaciju te se ovim putem ograđuje od istupa dr. Stubbsa.

Ekonomski institut, Zagreb svaki takav istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu, stoji u objavi.

Nakon što je objavljeno da je kardinal Josip Bozanić otkazao posjet Imotskom i završio u bolnici, Stubbs je na svojem Facebooku napisao “Die you evil S of a B!”.

Tri dana kasnije se ispričao. U četvrtak sam na svojem Facebook profilu objavio sadržaj koji je izazvao dosta pažnje. Bezrezervno se ispričavam za komentar koji je u potpunosti neprihvatljiv. Iako radilo o impulzivnoj i trenutnoj reakciji, komentar je netolerantan i svatko ga ima pravo osuditi. Izuzetno je vazno održavati kulturu dijaloga među ljudima različitih mišljenja. Moj je komentar prešao svaku granicu u održavanju kulture dijaloga i mogu samo tražiti oprost. U potpunosti prihvaćam svoju grešku i više nikad neću takvo što napraviti, napisao je Stubbs u novoj objavi na Facebooku.
Paul Stubbs je predavač na Ekonomskom institutu u Zagrebu, od 2014. član Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, član Platforme “Zagreb je naš”.

Facebook Komentari