Ivan Vilibor Sinčić: Plenkoviću i njegovoj administraciji, pogotovo ministru Mariću, ne treba vjerovati ni jedno slovo

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida gostovao je u emisiji Novi dan gdje je govorio o najavljenom prikupljanju potpisa za raspisivanje referenduma o uvođenju poreza na nekretnine te je prokomentirao premijerovu odluku o odgodi uvođenja spomenutog poreza.

“Plenkoviću i njegovoj administraciji, pogotovo ministru Mariću, ne treba vjerovati ni jedno slovo, sjetimo se kako je završila priča o koncesijama, ova lagana najava ne znači ništa, ta Plenkovićeva riječ. On pokušava oslabitti otpor, referendum ide dalje, ne odustaje se”, rekao je Sinčić koji je podsjetio kako je zakon odmah nakon što je bio izlagasan htio sabotirati, ali nije mogao.

“Bez ujedinjene oporbe, koja je bila obezglavljena zbog smjene Milanović Bernardić, to nije bilo moguće. Tada smo se počeli intenzivno pripremati za referendum”, rekao je Sinčić koji se ne slaže s nekim navodima da se referendum o državnim nametima i porezima ne može provesti.

“Nije točno da se ne može, imali smo tri uspješna referenduma. Kako netko može tvrditi da je nešto neustavno dok ne zna kako je pitanje formulirano”, rekao je Sinčić koji naglašava kako odgoda poreza ne dolazi u obzir.

“Odgoda ne dolazi u obzir, porez je napad na našu imovinu, to je neprihvatljivo, bilo kakav njegov oblik. 2020. je predviđeno da stupi na snagu još rigorozniji porez. Ovim politikama nije za vjerovati. Mi ćemo spriječiti tu ideju da se nekretnine ikada oporezuju. Odgode, pogotovo od Mosta, to je krajnje licemjerno jer su ovo izgurali s HDZ-om, besramno su izglasali taj zakon, a sad se guraju među nevine. Most je za nas režimska stranka”, smatra Sinčić koji je pozvao sve na suranju u postizanju cilja.

“Ovo nije stvar Živog zida, pozivam sve da se uključe, da s nama solidarno podijele uspjeh ili neuspjeh. Ako se nitko ne priključi mi ćemo to napraviti sami i svakako ćemo ići s referendumom, trebamo poslati jasnu poruku svima koji žele dirati našu imovinu”, odlučan je Sinčić koji je objasnio kako su nameti dosad plaćani na dio nekretnina, a da se sada on širi na sve, na građevinsko zemljište, šupe, sve objekte.

“Sve je napravljeno na brzinu, kao i cijela porezna reforma, zemljišne knjige nisu sređene, općine imaju problema s naplatom komunalne naknade. Ovih dana se SDP busa u prsa da je protiv poreza, a imali su drugo mišljenje, isto kao i HDZ i Most. To su nevjerodostojne politike. Na referendumu svatko ima jedan glas i neka građani odluče žele li porez”, rekao je Vilibor Sinčić koji je bio upitan smatra li da premijer Plenković prestrašio kada je rekao da je porez najbolje odgoditi.

“Najave odgode neće pomoći umirovljenicima da imaju novaca. Jedino ispravno je referendum jer ima pravnu i političku snagu i njime se može mijenjati Ustav”, jasan je Sinčić koji je prokomentirao i navode da je autorica videa o izlasku na referendum Martina Županić poduzetnica koja ne plaća porez.

“Kolegica djeluje u sklopu Živog zida na Jarunu, imala je restoran u Gajevoj i kada je Bandić prekopavao ulicu restoran je propao, a sada Grad nudi neke odštete. Ona je žrtva nesretnih okolnosti politike Milana Bandića. Ne znam je li ili nije plaćala porez, to morate pitati nju”, zaključio je Ivan Vilibor Sinčić.

Facebook Komentari