17.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Brlošić o Tolušićevom povlačenju: Očito uvoznici i trgovci i imaju većeg utjecaja...

Brlošić o Tolušićevom povlačenju: Očito uvoznici i trgovci i imaju većeg utjecaja na našu Vladu od poljoprivrednih proizvođača

Mato Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore komentirao je odluku ministra poljoprivrede, Tomislava Tolušića, o vraćanju cijene inspekcijskog nadzora voća i povrća pri uvozu iz trećih zemalja s 2000 na 90 kuna.

“Nismo zadovoljni. Očekivali smo da će taj pravilnik duže trajati. Iznenadio nas je pristup predsjednika Vlade, da se pravilnik u kratkom roku mora povući, pogotovo što je Srbija sve htjela odgovoriti. Očito uvoznici i trgovci i imaju većeg utjecaja na našu Vladu od poljoprivrednih proizvođača”, kazao je Brlošić.

“U subotu će poljoprivrednici raznih sektora i komora puno više o tome reći. Zasigurno ćemo na pressici tražiti sastanak s premijerom i pokazati koliko naši poljoprivrednici plaćaju analize prije nego stavljaju svoje proizvode na police. Tu se radi o iznosima većima od 2 tisuće kuna”, kazao je Brlošić.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede u petak je odlučilo vratiti cijene inspekcijskog nadzora voća i povrća pri uvozu iz trećih zemalja s 2000 na 90 kuna.

Najnovije

Još iz rubrike