Predsjednica RH u Glini komentirala Thompsonov koncert u Slunju

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović bila je u Glini, na obilježavaju 22. obljetnice pobjede Oružanih snaga Republike Hrvatske u Glini, predajom 21. kordunskog korpusa tzv. RSK u oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“.

“Na današnji dan prije 22 godine zaokružili smo vojne operacije koje su dale biljeg i utvrdile hrvatsku samostalnost i neovisnost. Hvala svima koji su sudjelovali u operaciji”, rekla je predsjendica na početku.
Upitana treba li Marko Perković Thompson biti kažnjen zbog započinanja koncerta u Slunju pozdravom “Za dom spremni”, predsjednica je rekla da misli da ministar branitelja na to pitanje može najbolje odgovoriti.

“Što se mene osobno tiče, mislim da se politika ne treba miješati u glazbu, a kad je riječ o bilo kakvoj krivičnoj odgovornosti, o tome trebaju reći svoju riječ pravosudna riječ Republike Hrvatske”, rekla je predsjednica.
“Na pravosudnim organima je da ustale praksu, koja mora biti utemeljena na zakonodavstvu i pozitivnim propisima Republike Hrvatske”, rekla je Grabar Kitarović.

Govoreći o Republici Hrvatskoj danas, predsjednica je istaknula da je Hrvatska suverena država, ali da može biti bolja. “Ono što me posebno zabrinjava i što uvijek ističem jest odlazak mladih, ali vjerujem da ćemo u godinama koje su pred nama, ja i hrvatska Vlada i svi koji obnašamo javne dužnosti, ćemo učiniti sve kako bismo prije svega poboljšali, unaprijedili društvenu klimu, gospodarstvo, investicije, kako bi nam mladi ostajali ovdje, ali i kako bismo se pobrinuli za dostojanstven život svakog radnog čovjeka, svakog umirovljenika, svakog branitelja i svakog državljanina Republike Hrvatske”, rekla je predsjednica.

“Ja vjerujem da će novi Zakon o hrvatskim braniteljima riješiti mnoga goruća pitanja koja su se osjećala u braniteljskoj populaciji. Ja sam često među njima i čujem mnoge životne priče koje su doista tragične. Postoji puno nepravdi koje treba ispraviti, neke od njih su pojedinačne, individualne, ne mogu se svesti pod stavke zakona, ali vjerujem da će se novim zakonom općenito unaprijediti položaj branitelja i njihovih obitelji”, rekla je predsjednica.

FOTO/VIDEO Slunj je gorio, pogledajte cijeli Thompsonov koncert, gleda ga i policija

Facebook Komentari