Odšarafili im kotače u Tribunju, ili zbog parkiranja ili zbog ZG pločica, policajci ih ismijavali

U ponedjeljak u popodnevnim satima RTL je dobio pismo zabrinute čitateljice D.P. koja je ukratko ispričala kako su njoj i njezinom partneru odvrnuli vijke na kotačima na osobnom automobilu tijekom odmora u Vodicama. Čitateljica smatra da je to netko učinio namjerno, a njezina želja je da se ubuduće spriječe ovakve po život opasne situacije. Prenosimo dijelove njezina pisma:

“Poštovani

Moj partner i ja ljetovali smo u Tribunju od nedjelje 30.07. do subote 05.08.

Prijatelji su nam poručili da budemo oprezni prilikom parkiranja automobila jer je u Tribunju postavljena nova regulacija prometa.

Automobil smo parkirali tijekom tih dana na dva različita (označena) besplatna parkirna mjesta, pa čak i na gradskom parkingu koji se plaća. Sve je bilo u redu. U četvrtak 03.08. parkirali smo automobil u Ribičkoj ulici na označenom parkingu, na kojem nema parkirnih rampi. U subotu 05.08. oko 20 i 30 smo se zaputili prema Zagrebu. Već prilikom prvih nekoliko kilometara čuli smo da nešto lupka u kotaču. Stali smo i provjerili (znate kako kamenčić neki zapne u felgi pa mislite da će ispasti tijekom vožnje). Vožnju smo nastavili. Nakon penjanja na autoput stali smo na prvom odmaralištu da ponovo provjerimo što to lupka jer je lupalo sve jače i jače. Nakon telefonskih poziva s mehaničarom i detaljnom provjerom automobila ustvrdili smo da je riječ vjerojatno o lageru ( što je bilo čudno jer smo mjesec dana prije 6000 kn potrošili na veliki servis automobila i sve je bilo savršeno, a prije odmora u Tribunju prevalili smo put od Zagreba, preko Pule, do Dubrovnika – zacijelo bismo uvidjeli ili čuli da s automobilom nešto ne valja, dodatno smo oprezni jer sam ja u 8. mjesecu trudnoće). Nastavili smo putem Zagreba i cca 7 km prije tunela Sv. Rok zablokirao nam je kotač, nakon kraćeg manevra i klizanja po cesti završili smo na 3. traci autoceste koja je hvala Bogu pretvorena u zaustavnu. Automobil cestari NISU OZNAČILI ali su rekli da tamo može ostati. Odveli su nas do odmorišta Jasenice u smjeru mora gdje smo organizirali prijevoz šlepom do prvog odmorišta ( i s tim je bilo velikih problema). Savjest mi je rekla da zovem HAC da vidim jesu li im ovi cestari uopće javili da je auto tamo. Naravno, nisu. Crni auto je ostao u mraku u zavoju na improviziranoj zaustavnoj traci.

Prilikom utovara automobila na šlep, čovjek koji je inače mehaničar po struci rekao je mom partneru ove riječi: “Prijatelju, tebi je netko odšarafio šarafe s kotača!” Prednji lijevi kotač ostao je bez ijednog šarafa, a zadnji lijevi šarafi su bili toliko labavi da smo ih mogli rukom odšarafiti. A s desne strane automobila šarafe nije bilo moguće odšarafiti koliko u bili jako zašarafljeni. Kontaktirala sam policiju koja u Dalmaciji nema veze s vezom i prebacuju odgovornost s jednih na druge, pa je zadnja žena s kojom sam kontaktirala rekla da idućeg jutra to odemo prijaviti u PU Vodice.

Nakon što nas je prijatelj vratio natrag u Tribunju, otišli smo na policiju. Ajmo realno, ako ti netko odšarafi šarafe na automobilu, a ti skoro pogineš, to je zapravo pokušaj ubojstva, zar ne?

Danas smo mi skoro stradali, a sutra netko drugi neće biti te sreće. Rekli smo da nas je netko mogao upozoriti da smetamo nekom ceduljom. Na to nam je rekla da živimo u ružičastom svijetu i da se to tako radi “tu”. Na to smo rekli da ako smo već nekome i smetali iz nekog nepoznatog razloga, onda bi bilo “normalno” da nam stavi cedulju da smetamo, izvrne brisače ili retrovizore, izgrebe ključem ili čavlom auto, pa makar i razbije prozor ili na drugi način ošteti auto, a ne ovako da nam napravi neprimjetnu štetu koja može stajati života. U policiji su nam ponavljali da smo se vjerojatno nekome zamjerili i da kad smo tu trebamo se prilagoditi njihovom kodeksu ponašanja i da se ona drugačije ponaša u Zagrebu nego tu. Na to smo rekli da smo došli na odmor, a ne provocirati nikoga na bilo koji način.

Jesmo li umalo smrtno stradali zbog slobodnog i gradskog parkirnog mjesta kojeg si možda netko od susjeda svojata, zbog ZG registracije ili nekog trećeg razloga, ne znamo, ali je vrlo vjerojatno da bi se ista stvar mogla dogoditi ili već i je dogodila i nekom drugom tko neće ili nije imao sreće kao što smo imali mi.

Puno je sumnjivih i nerazjašnjenih prometnih nesreća na našim cestama, a pogotovo, koliko se čuje zadnjih dana u medijima, na obližnjoj vodičkoj obilaznici”, stoji u pismu čitateljice.

Telefonski smo konktaktirali čitateljicu koja nam je još jednom potvrdila cijelu priču, priznajući da je zbog cijelog slučaja bila u šoku, a odlučila je progovoriti kako se takvo nešto ne bi dogodilo nekome drugome tijekom odmora.

“Prije par dana ondje nam je ljetovala kolegica, njoj su izbušili gume. Također, drugoj kolegici, koja je ondje bila prije dva tjedna, izokrenuli su joj i potrgali brisače. To su sve automobili zagrebačkih registracija i moguće je da se radi o tome. Moguće je da je je to napravio neki luđak iz dosade, ima svega”, rekla nam je preko telefona.

Dodala je kako su se u policijskoj postaji Vodice prema cijelom slučaju ponijeli nezainteresirano i s podsmijehom, objasnivši situaciju riječima ‘Tako se to radi tu’.

Kontaktirali smo PU šibensko-kninsku kako bismo provjerili cijeli slučaj, a glasnogovornica Marica Kosor nam je otkrila kako su slučaju pristupili ozbiljno, da su čitateljicu detaljno saslušali te kako je kriminalistička djelatnica s njom obavila dvoipolsatni razgovor, no kako nije bilo moguće utvrditi da se radi o pokušaju ubojstva.

Na naš upit jesu li u toj policijskoj postaji imali zabilježene takve slučajeve, glasnogovornica PU šibensko-kninske je za Vijesti.hr rekla da do sada nisu.

Facebook Komentari