Rijeka je večeras poklekla u Osijeku i prepustila čelno mjesto na ljestvici

Rijeka je oslabljena za naprasni odlazak najboljeg desnog beka lige i jednog od dosad glavnih oslonaca Kekove momčadi – Makedonca Stefana Ristovskog koji odlazi u portugalski Sporting

“Rijeka” je večeras poražena u Gradskom vrtu (1:0), čime je prepustila prvo mjesto na tablici “Dinamu”, dok se “Osijek” podigao na šesto mjesto.

Susret se prelomio na dva detalja. Prvi u 17. minuti kad je sudac Fran Jović kontakt Eleza i Lesjaka u kaznenom prostoru okarakterizirao prekršajem za kazneni udarac. U svakom slučaju sumnjiva odluka, ali je za posljedicu imala vodstvo Osječana preko Barišića s bijele točke.

Drugi bitan detalj dogodio se između 33. i 35. minute. Prvo je Vešović, koji je danas zbog odlaska Ristovskog prisilno prekomandiran na desnog beka, dobio žuti karton, da bi samo dvije minute kasnije neshvatljivo rukom presjekao jednu loptu i zaradio drugi žuti karton, odnosno isključenje.

“Rijeka” je do kraja susreta igrala s desetoricom, a u drugom dijelu je čak u par navrata uspjela zaprijetiti Malenici. No Osijek, osokoljen pobjedom nad PSV-om je u ovom času preozbiljna momčad da bi prokockala vodstvo i brojčanu nadmoć.

U sudačkoj nadoknadi, “Rijeka” je ostala i bez Mate Maleša koji je nakon grubog starta također dobio drugi žuti karton, pa je susret završila s devetoricom na terenu.

U ovom času se još ne zna što se dogodilo sa Župarićem, budući je stoper “Rijeke” nakon posljednjeg zvižduka opet legao na teren s kojeg je ubrzo hitno odvezen, piše Novi list.

OSIJEK: Malenica, Šorša, Škorić, Lesjak, Barišić, Mioč, Mudražija, Bočkaj, Lopa, Grezda, Ejupi.

RIJEKA: Sluga, Vešović, Elez, Župarić, Žuta, Mišić, Bradarić, Kvržić, Gorgon, Heber, Gavranović

Sudac Fran Jović (Zagreb)

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari