Izraelski premijer Netanyahu u problemima, optužen za korupciju, njegov bliski suradnik se nagodio

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu osumnjičen je za pronevjeru i korupciju u dva slučaja, priopćila je prošlog četvrtka izraelska policija. Netanyahua je zbog tih slučajeva ispitivala nekoliko mjeseci, a premijerov kabinet uporno je negirao optužbe. Sada policija ima ključnog svjedoka.

Bivši šef kabineta Benjamina Netanyahua svjedočit će protiv premijera. Zove se Ari Harov, i sam je pod istragom zbog kojekakvih kaznenih djela. Izraelske novine pišu da se nagodio s glavnim državnim odvjetnikom. U zamjenu za suradnju dobit će 6 mjeseci dobrotvornog rada i novčanu kaznu od 160 tisuća eura. Svjedok je u dva korupcijska slučaja.

Premijer je osumnjičen da je protivno zakonu primao skupe poklone od stranih milijardera i da je vlasniku utjecajnih novina Jediot ahronot nudio da će donijeti zakon kojim bi oslabio konkurentski provladin list u zamjenu da novinari lijepo pišu o njemu. Benjamin Netanyahu oduvijek je optužbe na svoj račun zvao lovom na vještice.

Policija je još prije ispitala premijera vezano za obje afere koje se vuku za njim, a sada je prvi put objavila da je on osumnjičenik. Inače, ovo mu je četvrti premijerski mandat, javlja HRT.

Facebook Komentari