Drama pred Modrom špiljom na Biševu: Muškarac prijetio posjetiteljima da će je politi benzinom i zapaliti

U ponedjeljak u jutarnjim satima ispred Modre špilje na Biševu, jedan muškarac stao je ispred ulaza i prepriječio brodicama ulaz u špilju, prijeteći da će je zapaliti, piše Dalmacija danas.

Događaj je potvrdila i Ana Čepić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

“Jutros smo u 9 sati i 15 minuta zaprimili dojavu da je jedna osoba u brodici ispred Modre sprječavala druge brodice da uđu u Modru špilju, prijeteći da će špilju zapaliti. Policija je odmah upućena na mjesto događaja. Stigli su tamo i osoba je privedena u Policijsku postaju u Visu gdje se vrši kriminalističko istraživanje”, rekla je Čipić.

Skiper koji je svjedočio događaju kaže da je spomenuta osoba koja je jutros zapriječila ulaz u Modru špilju prijetila s kantom benzine da će sve zapaliti, a spomenuti portal neslužbeno doznaje da se radi o bivšem djelatniku Nautičkog centra Komiža.

On tvrdi da je situacija na tom području inače kaotična i kako najveći problemi nastaju pri kupovini karata.

“Problem je kada dođemo s grupom, recimo od 50 ljudi. Meni prvo treba sat vremena da kupim karte. To je prvo čekanje u redu. To što čekam karte za svoje goste, doprinosi tome da je red kraći. Zamislite da u redu stoji dodatnih 50 ljudi. Uveo se novi sustav timbravanja karata. Tu se onda drugi put dugo stoji u redu na suncu. To je na kraju dovelo do velike nervoze posjetitelja. Ona dva mjeseca u srcu sezone stanje je vrlo kaotično, nešto se mora promijeniti. Mislim da se Nautički centar jako loše odnosi prema nama koji Modroj špilji dovodimo ovoliki broj posjetitelja, odnosno veliku zaradu. U posljednje vrijeme uvedena su određena pravila i to pohvaljujem, no jako je puno mjesta za napredak”, rekao je iskusni skiper, piše Dalmacija danas.

Facebook Komentari