VIDEO Zatvorena cesta za Perković, gori blizu autoceste, požari su i na Pagu te kod Zadra

Kod sela Perković u Šibensko-kninskoj županiji bukti požar, javila je policija. Gori blizu autoceste, pa bi vjetar na prometnicu mogao nanijeti dim. U međuvremenu buknuli su požari i na lokaciji Košljun na Pagu te na prostoru Rasline kod Šibenika.

Oko 11:30 sati buknuo je požar na području kod čvora ”Vrpolje” na A1, prema selu Perković. Od 14 sati zatvorena je lokalna cesta prema Perkoviću, javila je PU šibensko-kninska.

Vatrogasni županijski zapovjednik Darko Dukić rekao je da ne gori u blizini kuća te da kuće nisu ugrožene, ali puše vjetar pa bi mogao dim nanijeti na autocestu.

Na požarište kod Perkovića poslani su i kanaderi, a novi zahtjevi za angažiranjem zračnih snaga stigli su za najnovija požarišta na lokaciji Košljun na otoku Pagu i na prostoru Rasline kod Šibenika, gdje požare gase po jedan kanader na svakom požarištu, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Između Zatona i Rasline planulo je nešto iza 13 sati, na terenu je 25 vatrogasaca s deset vozila, a pomaže im jedan kanader. Kuće nisu ugrožene i gašenje je u tijeku, informacije su Županijskoga centra 112.

Na prostranoj vatrenoj fronti na Dinari zračne snage su u protekla tri dana izbacile oko 300 vodenih bombi ostvarivši više od 36 sati naleta na požarištu.

Facebook Komentari